Pagina's

maandag 9 april 2012

Oproep!

Beste mensen. Dit verhaal gaat over twee van mijn vrienden. Allebei invalide. En beiden vissen graag op karper, maar het wordt voor de mindervalide medemens alsmaar lastiger om een leuke plek te vinden die aan hun wensen voldoet. Weet jij nog iets? Een mooie stek of een prachtige steiger? Schroom dan niet en mail John: j.licht@chello.nl


Stel je voor. Je wordt geboren met twee benen. Je bent gelukkig, leeft je leven en alles gaat goed. Je bent 21, het begint allemaal net. Maar dan, een vreselijk ongeluk. Je wordt wakker. Je voelt je eigenlijk helemaal niet zo beroerd. Je kijkt naar beneden. Er mist iets. Het duurt even voordat je het door hebt. Het verhaal van John Licht. Of, zoals wij hem noemen, John éénbeen.

Stel je voor. Je wordt geboren. Je hebt zelf niets in de gaten, je bent gelukkig. Maar vingertjes wijzen en mensen smoezen. Wat is er aan de hand? Je heet Piet van Leeuwen en je hebt polio. Vanaf dag één veroordeeld tot een leven met slappe beentjes.

Stel je voor. Je heet John en je vriend heet Piet. Je zit allebei in een rolstoel. Is dat kut? Ja, dat is kut. Ga je bij de pakken neerzitten? NO WAY! Je leeft je leven, geniet van de momenten, kent je eigen kwaliteiten en gaat om met je beperkingen. En samen heb je een hobby, een passie. Vissen!

Maar dan! Je vist graag op de Bosbaan maar de elite-roeiers hebben meer centjes en vinden het verwijderen van de ballisagelijnen te veel moeite. De prachtige invalidesteigers ten spijt maar je moet dus uitwijken. Voeren kan je niet, een vis vangen wil je graag. Hier de oproep. Mensen, doe je best. Dit is belangrijk!

John en Piet zitten in een rolstoel. Vissen is dus eigenlijk alleen maar mogelijk vanaf een goed toegankelijke steiger. De auto moet vlakbij geparkeerd kunnen worden i.v.m. de visspullen. John en Piet zijn karperaars en dat betekent dat er genoeg karper moet zitten om een visje te kunnen vangen. Ze kunnen dus niet voeren maar hebben wel de beschikking over een voerboot. De actieradius van John en Piet is ongeveer 50 km rond Amsterdam. De vissen hoeven niet direct supergroot te zijn maar dat mag natuurlijk wel. John en Piet vissen overdag.

De oproep dan. Weet jij een water dat voldoet aan bovengenoemde punten? Reageer dan op dit topic. Of, als je bepaalde zaken liever discreet doet, mail dan direct naar John: j.licht@chello.nl

Kleine moeite, supergroot plezier! Bedankt mensen!

5 opmerkingen:

  1. Ik zal zeker even mijn hersenen laten kraken.
    En zal uiteraard even mailen als ik op enkele super stekken kom !!!

    MVG Sander

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben ook al aan het denken. Mischien een item voor de KaCie en een oproep in het verenigingsblad.Het blijft maar een idee. Helaas zijn er beperkte mogelijkheden voor deze twee toppers. Dit moet toch beter kunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is onvoorstelbaar lastig kan ik je vertellen Andres. Geloof me, we hebben al vele plekken afgewogen, ik ben er zelfs al een paar gaan bekijken in het verleden. Het is het allemaal net niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo rolf,
    in het recreatieschap spaarnwoude is in de grote vijver een heel mooie rechte kant waar een rolstoel makelijk kan komen!
    als je vanaf de kant halfweg komt is het de eerste ingang.links grote vijver volgen.met de auto een brug over en daar parkeren.als je daar staat kun je rechts met je spullen en rolstoel een brug over.volg dit pad en links van je zie de rechte kant die ik bedoel.de grote vijver heeft een zeer goed karperbestand.
    groet,patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, mijn viswater portefeuille is niet zo rijk helaas maar ik weet nog een mooi plekkie op de Buiksloterdijk in Amsterdam Noord vlakbij de Noorderbegraafplaats. Ik stuur je een linkje en foto per mail John.

    Grtz!

    BeantwoordenVerwijderen