Pagina's

maandag 18 maart 2013

Staren en lezen...

Om het mezelf nog lastiger te maken, ben ik vandaag maar eens gaan vissen op de Zoete Zee. Een giga-water met hier en daar een karper. Het werd een feestje, ik ving niks maar ik had het echt heel erg naar ‘de zin’…


Twee dagen heb ik minimaal gevoerd. Als ik vanochtend het water in stap om mijn hengels uit te lopen, valt het mij direct op dat er nergens meer een boilie, brokje of Crushie valt te bespeuren. Het water is spathelder, ik zie alles. Het is zo mooi allemaal! Vol goede moed plant ik mijn rigjes, eentje op 50 cm en de andere op 70 cm water. Zo ondiep? Ja! Zo ondiep!

Alles komt goed...

Ik geniet van allerlei ondefinieerbaar langs dobberend gevogelte en zie tig ijsvogels. Of is het steeds dezelfde? Whatever. Als de zon doorbreekt is het sprookje compleet. Ik vergeet bijkans mijn knetterkouwe poten en geniet nog een tandje harder. Vier uur later kan ik de blank bijturfen. De hoop dat ik dit jaar ooit nog een vis zal vangen, heb ik al lang opgegeven. Ik ga gewoon lekker stom naar het water staren en een beetje lezen. Ik ben een happy blanker!

Welcome to my Pleasure Dome!

6 opmerkingen:

 1. jammer man volgende keer beter , mooie weer komt er aan kan ik ook eindelijk mijn stokken weeer een uit de stoflappen halen gaan we weer eens een gezellige paar uurtjes zitten in der lande.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vang eens wat man !!!, ik wil weer wat vis in de net zien ouwe :) ghe ghe
   Lekker bezig ouwe, en ik weet heel zeker dat al je harden werk uit eindelijk zal lonen !!!

   Groetjes Sander

   Verwijderen
 2. Enkeltje Blankendaal Meneer Bouman! Ik blijf genieten van je blankverhalen (klinkt dit raar!) Maar ik ben met je meegereisd. Wel interessant dat je boilie's allemaal weg waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. misschien toch volgende keer je schoenen aanlaten denk ik zo, kerp houd niet van weeïge geuren, wel garlic, monstercrab e.d.

  maaar bertrand is inmiddels een peuter dus komt wel goed.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is maar goed dat we niet weten wat er allemaal in je 'Pleasure Dome' gebeurt! Als je zo geniet zijn overduidelijk slechtere plekkies om te blanken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Gerard: Niks gezellig! Keihard drillen zullen we! :)
  @Sander: Gelukt!
  @Bjorn: De nul is er af! Jiehaa!
  @Sergei: Haha, die Bertrand is een naar mannetje! Ik ken 'm wel!
  @Boudewijn: What happens in my pleasure dome, stays in my pleasure dome!

  BeantwoordenVerwijderen