Pagina's

dinsdag 12 maart 2013

P'log: Zaadstra wordt vader!

Twitske Zaadstra doet geen vlieg kwaad, hij klopt hooguit af en toe een snoekbaars en hij valt op oude vrouwen. Als hij weer eens met een paar jutezakken op zijn bagagedrager de straat in fietst dan staan zijn buren hem steevast juichend op te wachten. Twitske doet geen vlieg kwaad, dat kan ook niet want hij werkt niet. Hij teert een beetje op de maatschappij en beunt er wat bij met het kloppen van vis en op zolder staan wat plantjes. Een overzichtelijk leven. Totdat Twitske in onmin raakte met het koninklijk huis!

Een groot deel van Twitskes inkomen bestaat uit het omzetten van snoekbaarsfilet naar keiharde Euro’s. Maar die bron van inkomsten staat nu al sinds Sinterklaas op een laag pitje. Koning Winter gooit nu al zowat drie maanden roet in het eten. Twitske en Koning Winter hebben ruzie. Twitske vindt Koning Winter maar een kouwe klootzak.

Het is een misverstand! De term ‘Koning Winter’ zou doen vermoeden dat we hier met een man, een kerel, een vent te maken hebben. Fout! Koning Winter is geen man, ‘hij’ is een vrouw en ‘hij’ heet Brenda.

Brenda heeft haar beste tijd wel gehad. Ze zit in de overgang. Zoals het een goede vrouw betaamd was zijn nooit erg daadkrachtig maar nu de hormonen het bijltje erbij neer lijken te gooien, is de ellende pas echt aan. Wel winter, niet winter, wel sneeuw, geen sneeuw, wel ijs, geen ijs. Make up your bloody mind woman! Als Brenda Bertrand had geheten dan hadden de winters er heel anders uitgezien. Bertrand zou het gewoon twee weken heel hard laten vriezen en een half meter sneeuw op de aarde laten donderen. Dan zou Bertrand er klaar mee zijn geweest. Hopsa, de lente zou het overnemen en binnen no-time zou het 15+ graden zijn en zou Bertrand een verdiend pintje gaan pakken op een zonnig terras. Maar Bertrand heet Brenda.

Onderwijl zit Twitske te kniezen. Hij loopt al maanden zijn 300 Euro per week aan extra inkomsten mis doordat de vaarten zowat permanent dicht liggen. Dan wordt er op de deur geklopt. Een mollige, wat oudere dame met spierwitte haren staat voor zijn deur, Twitskes hart slaat over. De vrouw verkoopt sneeuwklokjes van deur tot deur en Twitske laat haar binnen. Hij neukt haar hard en 9 maanden later krijgen zij geheel onverwacht een kindje. Een jongetje, zijn noemen hem Bertrand. De winter van 2014 zal streng doch kort zijn, hooguit twee weken. Lang leve de koning!

3 opmerkingen:

 1. gelukkig is het bertrand anders toch over gegaan tot abortus....nature is killing!!

  kouwe wijven zijn......eeeh waren het!!!
  kouwe shit....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat nou natuurlijke selectie;genetisch manipuleren die handel.
  die f''kkin'winter eruit kweken.
  brenda my ass!

  kleine P

  ps. wat vond je van de lente;kweet niet zat bij de kapper........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dus dan hebben we elf steden en een dooie koning in twintig-veertien, Bertje Bertje Bertje toch, je bent gewaarschuwd.

  BeantwoordenVerwijderen