Pagina's

vrijdag 15 maart 2013

Geurige ballen...

Ik heb een paar dagen gelee een bestelling geplaatst bij Martin SB en die kon ik vandaag ophalen. Snelle jongens daar in Oude Niedorp! Het schopt wel mijn visplan in de war echter… Ik zou vandaag lekker gaan instanten op groot water. Het liepen even anders…


Om een uurtje of 14.00 tuf ik naar Osdorp, daar woont de naamgever van het bedrijf waar voor ik vissen mag. Martin is echt een hele aardige vent. Zelfs als ik met mijn modderpoten zijn vloer vervuil, schenkt hij mij lachend een bakkie pleur in. We babbelen wat en ik taai een half uurtje later af.

Mijn auto hangt zowat op z’n assen. De komende maanden heb ik voldoende aas! Tussen al die dozen met lekkere hapjes staat er ook een vaag groen tasje. In dat tasje zit een doosje. In dat doosje zit… Juist! Kunstaas! Ik moet even vissen. De afgelopen weken heb ik me het apelazarus gewerkt. Ik heb de deadline weer gehaald voor het AHV VISSEN magazine en ondertussen gaat ook weer het PeuterFonds-seizoen van start. Even lucht happen dus.

Wat een jankweer! Echt niet normaal meer. Ik kies voor een woonwijk, zo kan ik nog een beetje van de beschutting van de hoge gebouwen gebruik maken. Tweehonderd worpen later en al mijn vertrouwen is weg. Ik vervang de driedelige SD voor een kleine Sandra en direct is het raak. Een woeste vis (het voelt heel groot) hangt even, pats, weg! Ik ben er behoorlijk ziek van en sta op het punt om op te geven. Het laatste hoekje maakt me blij, een hoge tachtiger is ‘het konijn’ in de natte sneeuw. Gerechtigheid!

De kleine Sandra deed 't 'm!

Ik zie er niet uit. Drijfnat en onder de modder. Toch wil ik door, ik heb het naar mijn zin en ik ben nog niet uitgevist. Dan maar naar een plekkie van vroeger. De hotspots van weleer leveren niets op maar als ik de driedelige SD heel sloom langs een rietpolletje trek is het keihard raak! Een lage negentiger heeft het aas geïnhaleerd (zie logo) en ik ben een blij mens. Een auto vol geurige ballen en een mooie vis aan mijn lijn! Bam!

Topmiddag!

12 opmerkingen:

 1. ik zie er niet uit???? drijfnat en onder de modder??? MAN.... zou HOOR je er dan juist uit te zien, is dit.Seiken of juist geSeik??

  jij bent de enige volgens mij die met een outo volgeladen visballen twee groenjassen er uit jenst!! lekkerrrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. steek je nou je middelvinger op haha?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Sergei: Je hebt gelijk, lekker glijden door de modder, paar vissies vangen en ondertussen een bolide vol ballen! Mijn leven is TOP! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Frank: Echt niet! Fuk op man! :))))) (Scherp hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht het ook gelijk Frank. Mooi verhaal weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een vaag groen tasje tussen welriekende ballen en dan dit!
  Die tros tanden boven die SD (superfoto vond ik), alsof ze elk moment naar beneden kunnen klappen! Maar dat kon niet meer! En die middelvinger... was ook mijn gedachte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat je een sponsor heb dat voert een stuk makkelijker. Maar die krijg je niet vanzelf natuurlijk daar moet je wel wat voor doen :)
  Noord Hollandse "ballen" in alle kleuren en maten. Ik voorspel een goed seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die ene baksteen linksboven herken ik! Pas op voor stekherkenning Rolf! ;) Maar uhh, lekker gevist weer! Verder natuurlijk een heerlijk gevoel zo'n auto vol aas!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Boudewijn: De krassen staan nog in mijn jatten, wel, dat heb je vanmiddag bij Rien kunnen zien. Die laatste vis zat echt kloterig gehaakt, een dregpunt zat finaal door het witte deel van de kieuwboog heen. Toen ik 'm probeerde te onthaken begon-ie te klapperen en 'kraste' een andere dregpunt door mijn wijsvinger, voor mijn gevoel langs het bot. Niet een goed gevoel kan ik je zeggen. Uiteindelijk heb ik de weerhaak platgeknepen en kon ik de vis netjes onthaken. Ik was er ziek van geweest als de kieuwboog gebroken was. Het gebeurt eigenlijk nooit, kan me de laatste keer althans niet herinneren...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Bjorn: Het seizoen is alvast niet geweldig begonnen ouwe... Maar als 'true believer' van de wet der gemiddeldes ben ik er vast van overtuigd dat alles goed komt!
  @Koen: Het maakt niet uit Koen. Het seizoen loopt ten einde en ik heb mijn portie wel gehad. Ik ben zooooo toe aan een grootwaterkerp! Niets ten nadele van poldervissen maar ik ben gewoon helemaal verzot op 1000+ hectare slootjes geraakt de afgelopen jaren. Het zal me verdorie lukken! Damsn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooie woorden, mooie vis, en er zwemt er in elk geval eentje rond met het gevoel van rechtvaardigheid wetend dat hij jou ook gehaakt en gedrilt heeft :))

  BeantwoordenVerwijderen