Pagina's

maandag 25 februari 2013

Het ei dat P'log heet...

Hier heb ik lang over nagedacht. Als je meer met plaatjes hebt en woorden wel ‘vet’ maar tegelijkertijd ook vrij saai vindt, dan moest je maar niet op ‘Vlees verder’ klikken. Ben je daarentegen bereid om de begrenzing van je perceptievermogen uit te zetten: Lees dan voort!


In een grijs verleden had ik een website genaamd ‘De Peuteraar’, na enige tijd besloot ik dat deze site een prima platform vormde voor het uiten van mijn hersenspinsels en persoonlijk grieven. Naast de vele visdagverslagen was daar plots het Peuterlog geboren. Iedere dinsdag plaatste ik een P’log en uiteindelijk vormden die honderden schrijfseltjes de basis voor mijn boek ‘Duur Betaald’. Voor mij een hoogtepunt.

Nu ben ik een jong-bejaarde en weer online te bewonderen/verafschuwen. NatVlees ligt na aan mijn hart maar zal in de huidige vorm nooit de beleving van ‘De Peut’ kunnen benaderen. Echter, toen ik NatVlees het levenslicht liet zien, wist ik wel dat ik het ooit eens wilde gaan gebruiken voor wat minder gefundeerde ‘mindfarts’. Nu is de tijd daar. Ik heb reeds een poging gewaagd met ‘Zagerij de Kwezel’, maar dat klopt gewoon niet. Mijn verbale scheetjes zijn en blijven P’logs. Dus, bij deze beste vrienden, herintroduceer ik het Peuterlog.

Naast de beleving die ik een beetje mis, ga ik weer P’loggen om een tweetal andere redenen. De eerste daarvan is dat ik mijn creativiteit niet helemaal kwijt kan in de ‘doordeweekse’ visdagverslagen. Natuurlijk kan ik hier en daar wel wat romantiseren maar het is essentieel om in zo’n verslag zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven. Ik voel sterk de behoefte om de kronkels in mijn kop aan het toetsenbord toe te vertrouwen en te delen. Daarvoor zijn de P’logs uitermate geschikt.

Daarnaast wil ik me onderscheiden. Niet omdat ik vind dat ik belangrijk gevonden moet worden of zo, nee. Kijk, het gros van de websites over vissen plaatst visdagverslagjes en af en toe een verhandeling over techniek. Een enkeling onderscheidt zich door het plaatsen van prachtige foto’s, het tonen van idioot grote vissen of het uploaden van leuke filmpjes. Dat kan ik allemaal niet en ik voel er ook de drang niet toe om het te leren. Wat ik wel kan is malle stukjes schrijven. En dat ga ik dus weer doen!

Vanaf volgende week probeer ik iedere dinsdag uit mijn pen te blaffen en te seiken (met een ‘s’) over de dingen die mij ergeren, verwonderen, ontroeren en doen verkneukelen. Soms ongenuanceerd, altijd met een knipoog. Misschien dat het over vissen gaat maar het kan ook over vrouwen, bakfietsen, koffiekoekjes, honden, danspasjes of het nut van een keukenrolhouder gaan. Of pure fantasie.

Welnu. Uiteindelijk gaat het er om dat ik mijn ei kwijt kan. Als jij er op gaat zitten broeden dan maken we samen een lief kuikentje met wat ongevaarlijke afwijkingen! Tot dinsdag!

12 opmerkingen:

  1. Kijk er al naar uit! Ik kan beloven dat ik ze allemaal ga lezen, maar begrijpen is een tweede. Over sommige P'logs zal ik hard moeten kneisen om te vatten wat er in je koppie om ging, over andere valt het kwartje meteen... Je 100% begrijpen hoeft gelukkig niet, wil ik niet en lukt simpelweg niet ;)

    Maar great to have your P back!


    Ciao, Tsak

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top om ter horen Rolf, kijk al uit naar de updates.

    Gr,. John (spickey)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goed zo rolf,
    pen maar neer die vruchten;ik bijt wel door de zure appel heen!!

    groet,kleine P

    BeantwoordenVerwijderen
  4. als een trotse vis duikt ie zomaar weer op, "de Peut"
    en dat is voor ons een goede vangst :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gezien het aantal reacties op de visverslagen van de laatste tijd mag ik mijzelf nu wel spekkoper noemen... Ik klaag niet, ik jank slechts een beetje...
    @Tsak: Als we afspreken elkaar niet te begrijpen dan begrijpen we elkaar toch?
    @John B: Kijk! Een oudgediende! Speciaal voor jou zal ik extra hard 'seiken'! :)
    @pATRICK: Bijten zal je! En slikken ook! :p
    @Seb: Wijze woorden gab, wanneer ben je weer in Mokum? Ik heb een zooitje bier dat op moet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekkah! Laat maar komen, ik ga ze weer lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. te gek!!!! lekker de p'log lezen en na afloop de hele dag er over na denken of soms het gevoel dat je suf bent......pech beidde zijn lekker!!!

    gefeliciteerd met je wedergeboorte....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik snap je behoefte wel en ben blij dat ik het weer mag ruiken, uhhh lezen :)

    Gr. Koen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. In the end, they always come back!
    Kan niet wachten tot dinsdag.

    Groet, Jurriën

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Bart: Ik ook! :)
    @Sergei: Haha, een wederopstanding!
    @Koen: Een ruikertje voor Koen! :)
    @Dennis: Toch nog wel... ;)
    @Frank: Wil je vast bestellen? :p
    @Jurriën: Amen...

    BeantwoordenVerwijderen