Pagina's

maandag 4 februari 2013

Een leuk weekend!

Een enerverend weekend ligt achter mij. Afgelopen zaterdag de hele dag in Zwolle rondgelopen. Een toffe beurs als ik het zeggen mag. Ikzelf stond in de middag de buitengewoon smakelijke karperhapjes van MartinSB te promoten maar wist vaak genoeg weg te ‘sneaken’ om veel oude bekenden de hand te schudden en lekker te ouwehoeren. Ook wist ik voor weinig een paar mini-banksticks te scoren, daar was ik al heel lang naar op zoek. Gisteren uitgeslapen en in de middag met Ran op pad, hier een kort verslagje.


Het loopt alweer tegen 15 uur als Ran en ik eindelijk bij het water aankomen. Het is echt hondenweer, het regent, het waait en het is vies koud. Ik vraag me direct af hoe lang mijn Grote Kleine Man dit vol gaat houden. Twee voorns gaan de majem in. Over mijn vismaat hoef ik me helemaal geen zorgen te maken. Die vermaakt zich opperbest met het graven van geultjes in de bagger, hij maakt mooie riviertjes van een enorme plas water naar de vaart toe. Een civiel ingenieur in de dop?

Ik vis met betrekkelijk kleine dobbers, de harde wind en de regen maken het lastig te zien of ik beet heb. Na drie kwartier ben ik plots één drijver kwijt! Niks zien onder gaan, gewoon weg. Zachtjes draai ik de lijn strak en als ik weerstand voel, geef ik een ferme beuk. Game on brother! Ran mag drillen, dat doet hij met verve. De boy kan een beetje! Als ik de vis uit het water pak gaat-ie nog een laatste keer ‘los’, dat levert het logo van dit verslag op. Uiteraard laat ik de vis niet kletteren.

Een mooie snoek... Check de eigenschappen van de foto voor de lengte...

Ran kiekt er vrolijk op los. De vis is groter dan dat-ie op de foto lijkt maar wat boeit het? We hebben een vis gevangen, we zitten onder de blubber en we stinken als de hel! Mooier wordt het niet. Na een kort krijgsberaad besluiten we nog twee andere plekken kort aan te doen. Die leveren niets op, wel ontdekt Kleine Grote Man een prachtige klimboom en als ik even niet op let zit hij plots 7 (!!!) meter boven me. Ik krijg zowat een hartverzakking.

Uiteindelijk gaan we nog even voeren op de boezem en sluiten we de middag af met een biertje en een Fanta in een Amsterdamse kroeg. We zijn precies op tijd thuis om Ajax te zien winnen en de rest te zien verliezen. Een kroontje op een toch al mooie dag!

8 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik je dan toch gemist heb, want stond vrijwel naast jullie stand ;) Zondag nog wel ff gevraagd of je er ook stond, dagje te laat dus haha.

  Mooie snoek weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het flavouren van je dood aas met je eigen bloed zinvol zijn? Wel klasse dat het welzijn van de vis boven dat van je vingers gaat. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. peut?? sinds wanneer ben jij warm bloedig?? na zoveel vis in je visbestaan....
  lekker weekend gehad mag ik dus aannemen.....top man enne boomklimmen ken verrekte handig zijn bij evt kerp-spotten, dus volgende keer zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Samen met je zoon op pad door weer en wind, door dik en dun... Wat kan een pa zich nog meer wensen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige quality time samen zo'n dagje. Let je er wel een beetje op dat de Kleine Grote Man niet al teveel praatjes krijgt? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die civiel ingenieur in spe is ook slim genoeg om z'n pa te laten bloeden, dat belooft wat :)

  BeantwoordenVerwijderen