Pagina's

donderdag 20 oktober 2011

Alsmaar maller...

Ik vang alleen nog maar dikke vissen! En dat is natuurlijk helemaal niet naar! Leest voort dan en bezie het dikke wonder wat een paar dagen gelee pardoes mijn net in gleed…


Deze keer ga ik maar eens vroeg. Bar vroeg. Wat is er mooier dan de zon op te zien komen vanachter een bos hengels in een bosje pseudo-natuur ergens aan de rand van Amsterdam? Niets! Wel, die lol wordt mij bespaart want in plaats van een rode hemel die een nieuwe dag inluidt zie ik alleen een dikke wolk mist voor mijn neus.

Tegelijkertijd met die mistbank zijn mijn peilpunten verdwenen. Die staan aan de overkant in de vorm van een boom, een huis en een lichtmast. Maar de overkant is onzichtbaar en dus ga ik op mijn gevoel af en werp de rotzooi in. Wat ballen er overheen en de Thermos kan ontkurkt.

Twee bakjes en een half uur later zie ik plots de top van mijn linker-, 3-tellen-, hengel helemaal krom trekken. En weer rechtveren. En weer kromtrekken. Niks geen piep, niks geen run. Maar ja, dit is niet normaal dus pak ik de hengel op en maak contact. En er hangt iets. Iets slooms, geen snelheid wel veel traagheid.

Een kwartiertje later en het beest ligt vast op 2 meter water. Daar ligt een obstakel ter grootte van een tafelmodel koelkast en ook nog eens rijkelijk voorzien van scherpe mossels. Damn! Meteen de lijn slap en bidden. De vis denkt vrij te zijn of zo want zwemt vrijwel direct achter het ding vandaan en ‘scheert’ langzaam richting wijd. Twee minuten later is-ie de haas.

Ik lijk een abonnement te hebben op dikke skups de laatste tijd. Ook deze vis gaat over de 20 pond en hikt zelfs tegen de dertig aan. Het mot niet maller worden. Een paar uur later ruim ik op. Tis weer mooi geweest. De mist is weg, de zon schijnt en ik ben blij. Hoe simpel kan het leven zijn?

3 opmerkingen:

 1. Mooie schub en lekker bezig Rolf !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Rolf,

  Een mooi manier van schrijven heeft u! En die schub is ook niet verkeerd.

  Groeten Jordy (AmsterdamCarpTeam)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke verhalen Rolf ,en mooie vissen

  BeantwoordenVerwijderen