Pagina's

woensdag 29 mei 2013

P'log: Mijn lichaam uit!

Ik word altijd een beetje onpasselijk als mensen paranormaal gaan lopen doen. Zeker wanneer ze beweren dat ze buiten hun lichaam getreden zijn. Dan word ik opeens heel moe, dan wil ik lang slapen en deze mensen zo snel mogelijk vergeten. Gisteren echter had ik zelf een hele vreemde ervaring. Het was niet mijn geest die mijn lichaam verliet, neen! Het was mijn lichaam die besloot de pleiterik te maken. Hoe dat zo kwam? Lees door!

Ik zit thuis te zitten. Een boekje lezen, tosti bakken, even poepen. Zal ik koffie zetten? Dat lijkt me wel wat. Ik loop naar het koffiezetapparaat, maar loop door. Ik buk en pak mijn schoenen en begin ze aan te trekken. Wat ben ik aan het doen, vraag ik mij plots af!? Ik ging toch koffie zetten? Waarom trek ik mijn schoenen dan aan? En dan weet ik het! Mijn lichaam is klaar met mijn geest en heeft besloten de touwtjes in handen te nemen en geheel zelfstandig naar de sigarenboer te lopen om een pakkie peuken te halen. Ik ben gestopt met roken. Geen betere mindfuck denkbaar dan die volgt na het stoppen met roken!

Zondag ging de laatste uit. Het is nu woensdagavond. En het gaat nog steeds. Geen hulpmiddelen, gewoon een sterke wil. Maar eerlijk is eerlijk… Had je me een kwartier geleden een peuk voor mijn neus gehouden dan had ik ‘m opgepaft. Tering, effe een dippie! Maar jij was er niet en dus die peuk ook niet. Gelukkig maar. Vuile troep is het eigenlijk!

9 opmerkingen:

 1. Dat zoiets menselijks als "effe poepen" toch een glimlach van oor tot oor kan verzorgen, geweldig!

  Succes de aankomende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thuis zitten, boekje lezen, tosties bakken en al die andere shit, dat is mij wel bekend. Maar ik ben al duizend keer gestopt en loop nog steeds vergeefs langs de sigarenboer... Ik ben gestopt, niemand die me dat afpakt, net zo min als de lust naar kafferine en een peuk. soms is het leven een vrouwtjes hond, dan blaf ik er weer even flink op los.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bepaalde gewoontes is iets wat ieder mens zich aanleert en dit is meestal ingegeven door de omgeving. Sommige gewoontes zijn goed en andere weer slecht, sommige zijn gezond en sommige ongezond maar wat let je als je er maar van geniet. Zelf dronk ik ook koffie met4 kontjes suiker maar daarmee ben ik gestopt omdat ik heb gelezen op internet dat het slecht is om te veel suiker te innemen. Nu ben ik gestopt met koffie drinken omdat ik het zonder suiker niet lekker meer vind. Moet ik dan maar aan de thee? Binnenkort stop ik met vissen omdat de partij vd dieren en groenlinks op tegen zijn. Goh, wat een leuk leven houdt ik dan nog over!

  Neehoor, ik leef zoals ik dat wil en zal me geen strobreed in de weg laten leggen, door iemand niet.

  groet, Steef.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. door te stoppen met roken ging ik meer bier drinken. .... volhouden Peut, want ik rook helaas weer en drink nog steeds bier!

  maar ja.....ik heb wel mooie zwarte longen en lekker grote lever!! ;-p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed Rolf. Ik rook al 11 jaar niet meer na 10 jaar een pakje per dag te hebben gerookt. Ik zeg oprecht "ik rook niet" in plaats van "ik ben gestopt". Als je iets niet doet dan doe je het gewoon niet. Stoppen is rijp om weer op te pakken. Kijk gewoon in de spiegel en zeg als je trek hebt tegen jezelf: "roken is voor sukkels". Ben jij een sukkel? Ik ken je niet persoonlijk maar of je een sukkel bent...Dacht het niet. Genoeg moraal...roken is gewoon niet.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel een leuke dit. Heb (helaas...) regelmatig mogen ervaren dat een ander het stuur van mij overnam en mij ergens naar toe reed alwaar ik middelen ging aanschaffen, en ook gebruiken, die ik eeuwig had afgezworen. Verslaving is een raar fenomeen. Zeker als enkel het geestelijke gedeelte nog over is en het lichamelijke al even voorbij. Gelukkig is het roken voor mij alweer een jaar of wat geleden, en niemand die mij weer naar die gore troep kan sturen. Echt mooi als je er vanaf bent Peu(k)t. Het voelt zo goed zonder die zooi! Hou vol. Het is het afzien meer dan waard!!!

  Gr,
  HJ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Doorzetten Rolf je kan het! 10 jaar geleden "gestopt" Ook zonder hulpmiddelen ik was het roken spuugzat. Pakkie Drum weggegooid en bijna niet meer gerookt. Alleen op feestjes en partijtjes rook ik wel eens een sjaggie mee :) En op de plekken waar jij zit te vissen kan je wel een beetje extra lucht gebruiken tijdens de rit er naartoe :)

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stoppen met vissen is moeilijker Rolf. Hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen