Pagina's

dinsdag 4 juni 2013

Lol voor acht!

Het is dinsdag en dus verwacht je een P’log. Helaas! Vandaag een visdagverslagje, donderdag trek ik weer vanouds van leer in een P’log, nu eerst dit. Lees door en verwonder je over zoveel vistalent en gogme!


Mijn kleine grote man wil vissen. Met een dobber. Daar heb ik geen zin in. Aldus hebben we een probleem. Als ik hem vertel dat ik een water weet waar heel veel domme vissen zitten, spits hij zijn oren. Als ik hem vangstgarantie beloof én wanneer ik die belofte breek , hij een hoorntje met 7 bolletjes mag uitkiezen, is het pleit beslecht! We gaan! 

Het watertje is mega-ondiep. 30 tot 50 cm. Maar het bulkt van de karper. Dat bewijst wel de pieper die het al na een minuut uitkrijst. Helaas blijft de vis niet hangen. Een lokale kenner heeft mij verteld dat de vis in het midden zwemt. Als ik echter een talud opklauter zie ik overal vis behalve in het midden! En dus verleggen we de hengels. Fluiter! 
 
Zelf het rigje beazen!

Ran pakt de hengel en met rode konen drilt hij zich helemaal suf. Ik geniet me scheel totdat de vis opeens het riet in zwemt en besluit daar te blijven! Boehoehoe! Ik moet het water in en dat doe ik met tegenzin want de blubberlaag is dieper dan het water. Als ik bij de vis ben trek ik ´m aan de leader naar het net. Ran schept rustig en op dat moment vertrekt de volgende stok. ´Pak ´m ouwe! Spanning op de lijn houden, ik kom zo!´ Snel zak ik de vis en spoed me met bemodderde poten naar mijn beste vriend. Hij houdt zich kranig en drilt alsof hij nooit anders heeft gedaan. Ik ontplof zowat van trots als ik ´m zo bezig zie.
 
Hoe blij kan je zijn?

Twee vissen op de kant. Een kleintje en een iets grotere. We hebben lol voor acht! En omdat te vieren maken we na de release een kasteel van ouwe bakstenen en andere rommel. Maar dat is logisch!
 
De release oefenen hoort er ook bij!

7 opmerkingen:

 1. *big smile*

  Gr. Spickey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan er allerlei cliché's op loslaten maar dat lijkt me onnodig. En een echte releasefoto!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk Rolf!

  Ik ken het gevoel:-)

  Gr,
  Jouta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hell yeah, dit is veel mooier dan p'log toch :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gap, binnenkort vist ran jou helemaal weg man !!! :)
  Die kleine groten man kan er wat van !!!

  Goed gedaan Ran

  groetjes Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk die vette vieze smile eens op zijn kanis... gewoon van oor tot oor. Dat is pure blijdschap, zo hoort het ook ;) Klasse!

  BeantwoordenVerwijderen