Pagina's

woensdag 3 april 2013

P'log: Linedancen...

Het moeten halen van deadlines is iets waar je tegen moet kunnen. Een deadline is anders dan een geplande datum dat iets gereed dient te zijn. Een deadline is een tijdstip waarop iets geheel compleet en foutloos aangeleverd moet zijn. Een minuut of een uur later en het is over en uit. Kans verkeken, terug naar af. En ook nog eens met alle mogelijke gevolgen van dien.

Vroeger, op school, deed ik het precies zoals ik nu nog steeds doe. Alles op het allerlaatste moment. De nacht voordat ik een werkstuk moest inleveren, ging ik vaak tot in de kleine uurtjes door. En over het algemeen kwam altijd alles wel goed. Toch ben ik er inmiddels achter, dat de werkwijze weliswaar niet is veranderd, maar dat er wel degelijke voorbereidingen werden/worden getroffen om het doel te kunnen behalen op het laatste moment.

Zoals nu bijvoorbeeld. Vrijdag moet ik mijn artikel indienen bij Franklin voor Dé Karperwereld 90. Ik heb nog geen letter op papier staan. Ik voel de druk maar ervaar dat niet als iets negatiefs, sterker nog, ik denk dat ik zonder die druk niet zou kunnen presteren. Onderwijl fladder ik met mijn kladboek door de krochten van mijn herinneringen en maak hier en daar een mentale notitie. Ik ben dus eigenlijk gewoon aan het voorbereiden. Onder de douche, terwijl ik TV kijk of zit te hengelen. Dat is de reden dat ik 10 uur voordat de deadline verstrijkt opeens een verhaal er uit weet te braken. Het komt dus niet uit het niets zoals ik vroeger op school wel dacht.

Deadlines zijn altijd spannend, zeker als je vanaf de andere kant er mee bezig bent. Dus, als je zit te wachten of degene die toegezegd heeft materiaal aan te leveren, inderdaad op tijd af komt. Ik maak het allebei mee, als auteur voor diverse bladen en als verantwoordelijk redacteur voor VISSEN van de Amsterdamse.

Ik vind deadlines lekker, het hoort bij me. Het kan best slopend zijn maar de opluchting, of euforie zelfs, als alles weer op tijd is, is moeilijk te omschrijven. Zie het als die ene grote karper, die je al zo lang wilt vangen. Een fluiter, een dril. Vijf minuten voordat je ‘m kan scheppen, weet je al dat ‘hij’ het is. Het gevoel als het net gelicht kan worden, komt aardig in de buurt. Die vijf minuten staan gelijk aan de laatste 12 uur voor het verstrijken van de deadline… Ja, dat is wel redelijk omschreven.

Ik ga douchen, TV kijken en hengelen. Hopelijk komt er iets bovendrijven, dat zal toch wel?

8 opmerkingen:

 1. Stond de deadline voor het P'log niet op dinsdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LINEDANCEN
  en dan krijg ik meteen een plaatje voor ogen.
  ROLF in een cowbowpakkie aan het rondhuppelen als een of andere hillbilly redneck YIHAH

  EN BEDANKT ROLF

  groet P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. weetje volgens mij komen de beste ideeëen en verhalen te boven na een bak koffie, een saffie en de glorierijke wc pot!!!!

  en betreft je p'log?? we leggen je hopelijk niet te veel druk op hè...........al is dat wel weer handig tijdens het poepen!!!
  oempff, ik ga gauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, eigenlijk heb ik besloten(net als voorheen overigens) om nooit te reageren op de reacties op een P'log. Ik heb immers mijn verhaal verteld en moet daar achter staan. Hoe eenieder zijn mening verwoordt is niet aan mij. Vind het leuk, vind het stom, allemaal goed. Nu een keertje wel. De P'logs anno 2013 zijn anders dan, pak 'm beet, 7 jaar gelee. Minder 'vis-gerelateerd' en wellicht ook iets genuanceerder (lees: saai), dat wil niet zeggen dat er natuurlijk altijd een verbaal scheetje op de loer ligt. Tot die tijd moet je het maar doen met hetgeen mij bezig houdt. Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. them deadlines are really kiling, aren't they...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En gehaald! Check:
  http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=10151868819330550&set=a.10150456053010550.456196.519615549&type=1&theater&notif_t=photo_comment

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed zo jonguh,
  je huiswerk klaar nu mag je vissen
  wel op tijd weer thuis he

  groet,P

  BeantwoordenVerwijderen