Pagina's

donderdag 11 april 2013

Piet!

In een grijs verleden heb ik nare dingen geschreven over PB. Tijdens een sessie was ik mijn rigbox vergeten en vond ik onderin mijn vistas een zakje met twee standaardrigjes van PB. Toen was Piet nog één van de leading figures bij die toko. De rigjes waren om te huilen, de knotless-knot bestond uit vier wikkelingen en de haken waren bot. Dat heb ik toen aan de grote klok gehangen. En terecht! Ik kon het niet begrijpen dat iemand als Piet Vogel, met zijn statuur, zijn naam zou verbinden aan die rotzooi. Ik had gelijk. En nu heb ik weer gelijk.


De afgelopen vijf jaar knoopte ik mijn onderlijnen met materiaal van PB (Green Hornet, Jellywire), gebruikte veelal Korda of Fox haken (soms ESP of Nash) en waren mijn leaders gemaakt van Sufix. Zondermeer topmaterialen! Degene die anders beweert die begrijpt het niet of wil het niet begrijpen. Maar nu dan!

Mijn voorslag, leader, onderlijnmateriaal, krimpkous, haken, stuitjes en de rest van end-game bestaat tegenwoordig helemaal uit de stuff van Piet Vogel. Waarom? Twee redenen. Ten eerste is het gewoon echt goed. Ik kan geen concessies doen aan kwaliteit, daarvoor is mijn tijd me te kostbaar. Ten tweede, de prijs! Laten we eerlijk zijn, een zakkie haken van Piet kost 60% ten opzichte van bijvoorbeeld Korda. Op jaarbasis scheelt me dat 20 Euro. Alleen aan haken! En dan de rest… Een paar meijer bespaar ik zo wel in een jaar zonder aan kwaliteit in te boeten.

De 'Piet-factor'...

Als je naar de visgronden rijdt in een Audi Q7 dan zal je die paar ‘duppies’ weinig bommen, dat begrijp ik ook nog wel. Maar onderschat de Piet-factor niet! Zelden viste ik met een haak zo scherp en sterk als de CSS-2. Het spijt me Danny maar die Wide Gape X kan daar echt niet tegen op. De MaXXimum voorslag heeft me nog nooit in de steek gelaten terwijl ik echt op ‘vieze’ plekken vis en dat idioot soepele ‘lood-vrije’ leadcore heeft mij in 2012 gegarandeerd een paar extra vissen opgeleverd. Kortom, de ‘Piet-factor’!

Ik vind dat je lelijk mag zijn (moet zijn!) als je iets te huilen hebt over een commercieel bedrijf. Tegelijkertijd vind ik dat je ook aardig mag zijn als je dat nodig acht. Ik achtte dit nodig. Piet Vogel is goed bezig. Begrijp dat nou maar!

12 opmerkingen:

 1. De Piet-factor... je hoort m wel maar je ziet m niet. Pieeepppp pieeeppp pieeeppp ;p

  P.s.: erg bedankt voor de mooie merk-review. Ben ook heel blij met de productlijn van Piet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rolf,

  Waarom heb jij ook een stukje siliconen slang op de hair? Tenminste als ik dat goed zie op de foto. Piet is de bom ;-)

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ere wie ere toekomt.
  he piet,buk is ff;ik heb hier een bossie veren die ik kwijt moet!
  zonder gekheid,goeie spullen mogen genoemd worden.
  groet,pATRICK

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende week met een petje van Piet op de foto?

  .. Nee, je bent eerlijk en daarom zijn je schrijfsels goud!

  Julian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, je laatste plog is dus zo'n tekst die al dat gezwam ontstijgt over bollen strooien, ponden verantwoorden, gewichten verzwijgen, boezemgeheimen, adoptiekarpers, stekherkenning,linkerflanken of, maak me gek, denken als een karper... Kom op man, allemaal poppenkast! Dat ben je met mij eens. Toegegeven, in het land der blinden is Eenoog koning, maar met niet puur observeer-, dump-, zit- en vanggerelateerde teksten als deze in "recht voor ze raap taal" onderscheid je je duidelijk van al die andere bloggjes. Ik zeg, laat het gaan, laat het vallen, laat het los, die carptalk en schrijf! Vanzelfsprekend niet, zoals hier, over Piet, ook daar zijn we het over eens. Immers, de oplettende lezer kent inmiddels het principe van het "ik geef je wat spullen en jij gaat daar dan op je blog positief over lullen". Zie deze reactie liefst als één groot compliment, met wat kleine steekjes onder water! Vang een vette!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal mee eens!

  Ik vind het ook jammer van die P(r)ietpraat. Leuk, met een petje op je knetter en een paar zakkies haken. Nee, bedankt.

  Rolf, je hebt meer in je mars dan die karperpraat; er schuilt een heuse schrijver in jou!!!

  Gr, William

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stukkie,Rolf!

  @Fer, dat is een stoppertje. Zo verschuiven, bijvoorbeeld, je particles niet. Blijft keurig op z'n plek zitten op de hair ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow,trouwens...
  @ Anoniem en William...

  Rolf zegt duidelijk dat hij in het verleden nare dingen heeft gezegd. Over Piet... Nu was het tijd om wat positiefs neer te tikken. Er zijn mensen die hun mening kunnen bijstellen. Dus,mannen,niet zo van dat moralistische gezever....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joehoe! Ik was even internetmoe, vandaar mijn late reactie. Ik ga niet in op iedere reactie afzonderlijk, daarvoor ben ik nog niet uitgeslapen genoeg. Ik begrijp alles wat er gezegd wordt. En iedereen heeft gelijk. De komende weken ga ik leuke dingen schrijven over Landrovers. Kan zo'n ding wel gebruiken :) Cheers, ik ga een P'log in elkaar bakken. Tot straks mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O ja, is inderdaad een stuitje op de hair, goed gezien Dale! ;)

  BeantwoordenVerwijderen