Pagina's

maandag 17 december 2012

Harder dan hard!

Vandaag beleefde ik een klein visfeestje. Met weer eens veels te weinig vistijd voorhanden ging ik toch op pad. En gelukkig maar, het werd een ‘vanoudsie’. Ladies and gentlemen, I present to you: ‘Back to the Eighties’!


Gisterenavond was ik op verjaarsvisite, mijn mamsie werd 77 en dus ging ‘the gang’ ter plaatse om de koelkast leeg te vreten. Op de terugweg zat ik hevig te twijfelen; zal ik de auto naar Badhoevedorp brengen en vandaar met de scooter naar huis tuffen of zal ik ‘m aan de gracht zetten? Dat laatste betekent dat ik ‘m weer vroeg moet weghalen wat het parkeertarief bedraagt €4,00 per uur en dat wil ik niet betalen. Ik besluit het toch te doen, en gooi 2 Euri in de P-machine, daarbij staat de P niet voor Parkeren, maar voor iets geheel anders…

Vanochtend dan. Ik breng de Grote Kleine man naar school en snel naar huis. Ik heb 30 minuten om alles in te pakken en bij mijn auto te komen. Het lukt! Klokslag half 10 stap ik in en tuf ik weg. Het avontuur tegemoet. De eerste plek, ik heb er al meteen geen vertrouwen in maar gooi toch wat waaiers met drie verschillende aasjes. Het levert, zoals verwacht, niets op. De tweede plek hetzelfde recept, geen fiducie, toch werpen.

Ik rij doelloos rond. Waar moet ik heen? En dan herinner ik me opeens een slootje waar ik vroeger wel eens gevist heb. Een paar mini-snoekjes ving ik daar toen maar vandaag is alles welkom. Ik zet in op één vis. Het wordt iets beter.

Bij aankomst weet ik het al. Hier ga ik vangen! Het is bijna twaalf uur als het eerste aasje te water gaat. Direct zie ik aasvisjes schrikken en een tweetal snoeken begint te kolken. Eén daarvan is een echte beuker, kan zo maar een meter zijn. Die wil ik! Maar wat ik ook aan de speld hang, ze pakken het niet. Uiteindelijk biedt de driedelige Screamin’ Devil uitkomst. De tweede worp is het raak, de kleinste van de twee is nog steeds best fors.

De eerste, 83cm, ik loop een beetje te klooien met de afstandsbediening...

De grotere vis laat zich niet meer zien en dus wandel ik een stukje verder. Ik vis echt supertraag, snel vissen werkt gewoon niet. Zo traag zelfs dat ik me er op moet concentreren. Laat ik me afleiden dan vis meteen weer te snel. Wel een tipje dit hoor! Alle vissen van vandaag werden op supertraag gevist kunstaas gevangen en ze hingen allemaal aan een velletje. Eerlijk is eerlijk, ik had er minimaal twee moeten verspelen. Maar dat deed ik niet! Pang!

Tachtiger 2! Weer 83cm, wat een pret!

Na nummer twee teruggezet te hebben loop ik weer verder. Ik kan weinig fout doen want drie worpen later is het weer raak. Het blijkt de grootste van de dag. Ik ben nu 45 minuten bezig hier en hark alweer de derde tachtiger naar binnen. Het moet niet gekker worden. Dat wordt het wel. Want terwijl de 87-er in het oppervlakte wegzwemt hangt de volgende alweer. Ik ben bijna teleurgesteld dat het geen tachtiger maar een zeventiger is (zie logo) maar maan mezelf tot ‘normaal doen’ en mompel: ‘Hou toch je bek ouwe, je loopt te harken als een malle’….

De grootste van de sessie, 87cm...

En dan is het alweer 13.00 uur en moet ik stoppen. Deze keer met een brede grijns en een duivelse twinkeling in mijn ogen. Wat is het toch tof om geen tijd te hebben en toch te hakken! Ik had thuis kunnen blijven, geld kunnen verdienen, nuttigere zaken kunnen doen, maar dit is toch zoveel toffer! Leven motten we, hard leven en als we daarmee klaar zijn, nog harder! Bam!

12 opmerkingen:

 1. En lekker vet zijn ze ook nog bovendien! Welke flavour heb je dit keer gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harder dan ik hebben kan, wow, aardig slootje! Gedenkwaardig uurtje!
  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, malle hark,
  gefeliciteerd met mamsie !!
  en met de wa wa wa waanzinnige vangst !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoppa, dit verdient een pets aan de wang!!

  Lekker man! Was al bang dat je een harpoen ging kopen en gaan jagen!!

  Volgens ruik jij de hele avond aan je groen jassenvingers!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker voor het gemiddelde weer, gewoon 1 snoek per 20 minuten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Boudewijn: Ik had nog een potje met blanktranen, werkt prima!
  @Fer: Ja, ik was ook blij verrast met zoveel actie!
  @Seb: Heee! Je leeft nog, begon me al zorgen te maken!
  @Sergei: Ik stink man. Fout! Ik ruik lekkerrrrrrrrrrrr!
  @Tsak: Ja, zo zou het altijd moeten zijn. Nu die kerp nog efkes en een meter als toetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Good angling ouwe! Driedelige Screamin’ Devil, roger-: lunch morgen naar de hengelshop en traag vissen duszzz... Tight lines, Franklin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. BAM BAM BAM en nog eens BAM, Shit hey wat heb jij lekker staan rossen vandaag !!!
  Mooie vissen weer ouwe !!!

  Groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Franklin: Neem de suspending, die werkt het best op 1-2m water. Succes man en ik zie de pix wel verschijnen! :)
  @Sander: JA! Was echt leuk, was precies lang genoeg. Ik begrijp eigenlijk niet dat ik 10 jaar gelee gewoon een hele dag, van donker tot donker, een hele dag kon struinen voor anderhalve vis. Ik ben nu al gaar na een paar uur. Ouwe lul, ik weet het! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Drie hele gave vissen Rolf en dat binnen een uur. Lekkerrr! :D

  Groet,
  Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker 'Geharkt' Rolf !!
  Mooiman !

  Groeten,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Gert: Vier hoor! Thanks :))
  @René: Was lekker, vandaag lekkerder. Hiephoi!

  BeantwoordenVerwijderen