Pagina's

dinsdag 10 september 2013

P'log: De idioot legt uit...

Dat het leven van een visser niet over rozen gaat, daar waren we het al langer over eens. Het gaat immers door brandnetels en bramenstruiken. Niet over geplaveide paden maar glijdend door de stront van de hobby van een ander, woef! Het leven van een visser is er eentje van het continu overwinnen van omstandigheden en elementen, met als uiteindelijk doel het vangen van een vis. Om die daarna weer in het water te gooien. Niet echt vreemd dat er mensen zijn die ons als een stelletje idioten beschouwen.

En terecht! We zijn gestoord! Maar is eigenlijk niet iedereen met een uit de hand gelopen hobby cq passie een beetje het ‘padje’ kwijt? Ik ken bijvoorbeeld mensen die in een aquarium zich helemaal de rambam rennen om een balletje te slaan dat niet eens goed wil stuiteren, gescheurde kruisbanden, verzwikte enkels en kapotte knieën tot gevolg hebbende. Squash… Wat is dat dan?

Of golf! De enige reden om te gaan golfen is omdat je óf geen hond hebt óf niet kan vissen. Maar toch buiten wilt zijn. Of voetbal! Of wielrennen, schaken, dammen, kogelstoten en parachutespringen. Allemaal onzin! Sporten annex bezigheden voor mensen met te veel vrije tijd. Net als vissen dus. Ik leg het niet eens meer uit. Waarom ik vis dus. Waarom ik blij kan worden van een vuig bosje, het is een passie, en een passie is niet uit te leggen. Dat is bij deze dan uitgelegd. Woef!

5 opmerkingen:

  1. en we trekken ons er ook helemaal niets van aan.....en trouwens...golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. idd rolf,

    laat ons maar schuiven door nat gras en klamme bossies(klinkt een beetje ranzig maar ach)
    laat ze maar zeggen dat we niet helemaal goed zijn.
    ik zeg dan altijd;van mij mag je het weten maar aan jou kun je het zien!!!!


    groet,kleine P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ kleine P: je laatste zin...goeie, die gaan ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. he sergei,die over golf is ook goed!!!!!
    helemaal die laffe die ook in zo'n karretje rijden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmmmm, kleine P.... Da's alvast weer een goede voedingsbodem voor een nieuw P'log!

    BeantwoordenVerwijderen