Pagina's

vrijdag 24 februari 2017

Het is begonnen!

Afgelopen woensdag was het zover, het moest gebeuren. Het moest gewoon! Het hele gezin vervloekte mij de avond eerder toen ik met de keukenmachine boilies aan het verpulveren was, nog harder toen ik er Super Smog aan ging toevoegen. Maar ik moest, want het moest…Vissen met Andres is leuk. Afgezien van het feit dat hij een karperbeest is – schubben heeft, van haken droomt en kuit pist – is hij vooral bescheiden. De wereld draait niet om hem. De wereld draait om die ene vis, iedere keer weer. En of-ie nou 9 of 49 pond is, het boeit hem niet. Die vis moet eruit. Dat vind ik mooi. Dat vind ik heel mooi. 
 
Het is raar weer, de luchtdruk daalt, maar het regent. Eigenlijk willen we zon, dat activeert de vis immers. Maar dat geluk hebben we niet, helaas. Korte rigjes, haakje 8, PVA-tje eraan, inmeppen en bidden. De eerste brasem is al snel een feit. Jammer? Nee! Vis is vis en stemt tot hoop.
 

Dikke mastodont...
 
Na drie dikke lappen verspeel ik voor het net de eerste karper. Daar ben ik goed ziek van. Het was geen grote, geen bijzondere, gewoon een standaard schubje… Maar dan gaat het los! Eerst vangt Dres een knolletje en daarna mogen we allebei aan de bak! Een dubbelrun in februari, hoe vet is dat dan? 

Een vis voor Dres...

Onderwijl schieten we wat bewegende beelden en dat resulteert in VLOG #2! We vissen nog een paar uur door, maar het is over en uit. De aasperiode duurde iets meer dan een uur en voor mijn gevoel hebben we het maximale eruit gehaald. Op naar de volgende sessie!
 
En eentje voor mij...
 
Hier het bijhorende Vlog... Hopelijk ga je mee in ons enthousiasme en blijdschap... ;)
 
 

6 opmerkingen:

 1. Het is begonnen! Vanaf nu is er geen weg meer terug!
  Leuk zo'n vlog! Hou em erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou 'm er in Dresmans, beleef er veel plezier aan en het gaat me ook steeds makkelijker af... Iedere keer ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden binnen het programma, erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks Michael! We rommelen lekker door...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tis begonnen, 'paaiend' op de onthaakmat en Drés zonder pet. Leuk! Heb vlog #1 ff gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgende week alweer VLOG #3 Fer... Stay tuned, de boy gaat hard... ;)

  BeantwoordenVerwijderen