Pagina's

maandag 20 februari 2017

Peuterpret voor 2...

Al enige tijd oppert Tsak om weer eens te gaan snoeken. Iedere keer hou ik het af, ik wil karperen! Gisteren ging ik overstag en met veel plezier welteverstaan. Een heerlijke zondagmiddag kriskrassen door Amsterdam met een emmer dode vissen en wat hengels leverde voor allebei een mooie vis op… De videocamera’s gingen mee! Check een kort verslagje en een leuk Vlog hieronder!


Voor de eerste keer in 15 jaar neem ik bewust geen fotocamera mee, zowel Tsak als ik hebben een S7 en die maakt prachtige foto’s. Achteraf vind ik de foto’s te plat en weinig diepte hebben, dat wordt dus weer slepen de volgende keer! Voor deze gelegenheid heb ik wel de HD-cam en de GoPro mee, die laatste heb ik onlangs samen met Ran gekocht en die boy is er erg handig mee, ook editen gaat hem vlotjes af. Hoogste tijd om het zelf eens te proberen. 

We beginnen op een water waar grote vissen huizen, alleen vandaag niet. Al snel verkassen we naar een stek waar in ‘vroegere jaren’ hordes zeventigers plachten te vertoeven. Maar weer nul op het rekest, het water is helder en we zien niks. Uiteindelijk is het op plek 4 raak… Ik weet een kuiltje naast een dukdalf en daar heb ik eigenlijk altijd wel succes gehad voorheen. Ook nu, de spiering raakt het water, zinkt en wordt vrijwel direct gegrepen. De dobber doet niets anders dan stilstaan, vlak onder het wateroppervlak. Ik sla na 5 seconden en na een dril van niks mag het net onder een mooi dikkerdje, de nul is er vanaf. Voor de rest blijft het stil.
 
Hou je muil!
 
Na weer wat omzwervingen belanden we op plek 7, de laatste stek die we zullen bevissen vandaag. Opeens plopt de dobber van Tsak weg en de camera’s komen in actie. Een iets kleinere, maar net zo’n dikke, vis is de pineut en zit net als de eerste perfect voorin gehaakt. Om het te vieren eten we een koude gehaktbal en proosten we met lauwe koffie.
 
Hoe urban wil je het hebben?
 
Ik ben helemaal geen karpervisser, ik ben een visser. Dit soort sessies maakt mij blij, gewoon zoeken, hannesen en uiteindelijk een vis vangen. Wat maakt het uit of het een karper, snoek, baars of voorn is? Check hier de korte video:
 
 

3 opmerkingen:

 1. Leuk die nieuwe lay-out, en de nieuwe verslagen, Natvlees doet het weer! Ik hoop dat er dit jaar weer heel wat kneuters uit komen, en je ons daar deelgenoot van maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ates, leuk dat je reageert... Dat stel ik zeer op prijs. Vanaf nu is NatVlees van ons en niemand mag meekijken ;) Nee, zonder dollen, ik heb er weer zin in. Zondag komt er weer een verslag online en ook deze keer met een Vlog. Hopelijk beleef je 3,5 minuut plezier aan mijn 2 uur editen... En wat tekst, maar dat is 5 minuten werk. Kiek maar...

   Verwijderen
 2. Toch nog maar ff vlog #1 ook gecheckt. Ook leuk. Lekker actief gestruind met doodaas.

  BeantwoordenVerwijderen