Pagina's

dinsdag 18 november 2014

Nieuw PR snoekbaars!

Op 5 oktober 2004 ving ik tijdens het snoeken een grote snoekbaars, met 85 cm meteen mijn record, check het verslag van destijds HIER. Nu, 10 jaar en 1 maand later, ben ik weer aan het snoeken en weer vang ik een grote snoekbaars! Een nieuw PR! Maar er gebeurde meer…


Zoals eerder gemeld is mijn drang tot karperen niet erg groot. Toch onderhoud ik een aantal plekken. Afgelopen zondag leek het mij een uitstekend idee om één van die plekjes eens stevig af te romen. En zo kwam het dat ik in de miezerregen mijn tijdelijke kampement opsloeg en achter mijn stokken plaats nam. 
 
‘Zucht, wat duurt dit lang…’ Ik zit pas twintig minuten, maar ik verveel me nu al. Ik lees een boekje, app een appje, book een face-je, en staar voor mij uit. Ik hou het twee uur vol, dan ben ik er helemaal klaar mee. Ik wil bewegen! Ik wil actie! En dus scheur ik naar huis, ruil mijn karperhengels in voor doodaasstokken, snatch een zak dooie voorns uit de vriezer en ga voor de tweede keer op pad…
 
De hotspot van de vorige keer lijkt nu wel dood. De dobbers driften traag, maar verdwijnen niet. Ik besluit het 100 meter verder naar links te proberen, ook niks. Dan maar weer terug en 100 meter verder… Ook hier gebeurt weinig, maar ik heb wel opeens een goed gevoel, ik kan dat niet verklaren. Nog eens twintig meter verder dan… Vrijwel meteen wordt één van de voorns ruw gepakt en ik sla direct. De vis hangt, een snoek. De dril stelt niet veel voor en omdat ik hoog sta ben ik genoodzaakt de vis te scheppen. 

De dreg zit voor in de bek en één puntje steekt naar buiten, uiteraard zit dat puntje vast in het net. Terwijl ik dit probleem tracht op te lossen gaat de vis klapperen, door de vis vast te pakken wil ik schade voorkomen. Dat is niet zo slim. De mijn rechterhand ligt op de kieuwdeksel en de vis ‘glijdt’ naar links. De dregpunt vindt mijn duim, dringt naar binnen, de vis spartelt en de dreg wandelt twee cm door mijn duim en is weer vrij. Ik negeer het bloedbad en onthaak de vis. Terwijl ik ‘m in de kieuwgreep heb, gaat-ie weer los en raspt daarbij het vel van mijn linkerpink. Nu sta ik dus met twee bloedende jatten. Ik heb wel even genoeg gehad, de vis meet 91 cm en mag meteen weer terug. 

Met schoon slootwater ontsmet ik mijn wonden. De duim ziet er niet goed uit, helemaal opengereten, de pink is ook een zooitje. Ik vis verder en laat een spoor van bloeddruppels achter. Lange tijd gebeurt er niets. Juist als ik één van de hengels opnieuw wil inwerpen duikt de dobber weg. Ik wacht even en sla mis. Drie minuten later krijg ik een herkansing en deze keer is het raak. De vis hangt en is behoorlijk sterk. Ik voel gebonk en ik weet het eigenlijk al, een snoekbaars en waarschijnlijk een goeie.
 
Dik 10 jaar later...
 
Het is een goeie, het is een nieuw PR! Met 86 cm toch duidelijk een verbetering! Daar heb ik dan wel 10 jaar voor moeten vissen, maar goed, echt gericht hengelen op grote snoekbaars doe ik nooit dus dit is gewoon een mooie mazzelvis. Ik ben er blij mee in ieder geval. Het wordt al donker, ik krijg nog twee aanbeten en weet die vakkundig om zeep te helpen. Ik besluit te kappen, mijn pink en duim beginnen te kloppen, even schoonmaken thuis en Betadine er op. Pats!

13 opmerkingen:

 1. ik zeg LEKKER BEZIG.
  BAMMM!!!

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd man, dus weer 10 jaar wachten nu!
  Ach dan zul je vast wel weer 'genezen' zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen foto's van het bloedbad? Van harte met je PR Rolf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vis hoor, gefeliciteerd. Eens in de 10 jaar een PR maakt het extra bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Rolf,

  De combinatie bloedbad en een glasoogig monster maken het echte zoetwaterhorror. Maar dan wel hele mooie horror... Maareh... Ga je nog met kunstaas raggen dit najaar?
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Patrick: Egwel!
  @Jonh aka Spickey: Thanks bro'...!
  @Sergei: Ik vind het wel mooi zo Sergei, laat een ander die snorkels nu maar vangen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Frank: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10633504_10153381573285550_677450132654101010_o.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Bert: Ik denk het wel Bert, heb al enig tijd last van mijn schouder, werpen gaat daardoor niet zo lekker...
  @M@rc: Dat is waar, zo vaak vang ik niet een PR meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk verslag weer Rolf en wat een streep van een vis. Misschien toch weer meer struinen als je actie wil. Ik herken het wel. Door alle hectiek wil je gewoon resultaten ipv rust en rust.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je nieuwe PR! Mooie bijvangst hoor!
  Ik ving afgelopen januari een nieuw PR snoek na ruim 10 jaar. Het moet wel bijzonder blijven he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat 10 jaar niet met je doen, jong koppie toen. Heb afgelopen weekend maar wat pleisters in mijn schoudertas gedeponeerd, aangezien de vissen niet altijd alleen bloeden. Maareh congratz, prachtig kasteel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Michael: Tja, ik struin me suf, ook weer aan het karperen geslagen, niet heel succesvol trouwens. Wel weer drie snoekbaarzen gevangen... 66, 72 en 82 cm... En geen enkele snoek! Da's toch raar!? Ik klaag niet, ik seik alleen een beetje... ;)
  @Dennis: Thanks! Jij felies met je PR snoek!
  @Fer: Cheers brother, tof kasteel inderdaad, maar nu gewoon weer normaal doen en dikke karpers vangen en af en toe een metersnoek, fingers crossed....

  BeantwoordenVerwijderen