Pagina's

zaterdag 15 november 2014

Waar vissen om gaat...

Meestal slaat de ‘anti-zin’ eind juni toe. Dan ga ik lekker klooien op baars, snoekbaars, voorn, paling en wat er nog meer rondzwemt. Maar niet op karper, ik kan het dan niet meer opbrengen om op pad te gaan met een rodpod, om te gaan voeren, om onder een pluutje te zitten wachten. Dit jaar hield ik het vol, heel lang, met veel plezier welteverstaan. Maar vorige week was ik er klaar mee… Helemaal klaar. En dus ging ik wat anders doen, check het verslag…Na de geslaagde sessie met Ran, weet ik het eigenlijk al; ik moet op roofvispad! Ondanks dat ik voor een groot deel leef van mijn visserij ben ik nog steeds niet bereid mijn passie te verloochenen. Ik ga geen vis vangen om dat het ‘moet’. Dat laatste klinkt je wellicht raar in de oren, geloof me, het gebeurt! Ik vis omdat ik het leuk vindt, omdat ik er rustig van wordt, omdat ik me graag wentel in modder, brandnetels en vissenslijm. Daarom. Op roofvispad dus… 

Mijn week start goed, ik heb wat tijd over en ik besteed die goed. Samen met een vismaat of alleen vang ik witjes, veel witjes, een stuk of 300. Ongeveer 100 gaan retour, te groot of te klein, de rest vries ik in. Gaat het vangen van voorns al goed, de rovers zijn misschien nog wel ‘bijtgragiger’… In een sessie van twee uurtjes vang ik op grote voorns (20 cm+) een hele serie 70+ snoekbaarzen en snoeken, de echter grote groenjassen blijven echter uit. De ochtend dat ik met Tsak op pad ga, levert 10 aanbeten op, belangrijker is dat Tsak zijn eerste metervis vangt, en meteen maar een hele dikke!

Op een voorn van 25 cm!
 

Ik kan weinig fout doen...

Een mooi moment! Tsak met zijn eerste meter, wat een bak!!!

Aankomende week ga ik weer karperen, maar ook het roofvissen blijf ik doen. Ik heb er eenvoudigweg teveel plezier in. En daar gaat het toch allemaal om? Mijn doelen voor november? Een snoekbaars van 80 cm of groter en één vis (karper?) op water 1 van SE7EN! Oei, blijf je erbij?

9 opmerkingen:

 1. Thanks Andy, ze waren ook erg lekker! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Present!!

  Wat een vette dame!
  Ze zijn inderdaad goed los heb ik ook gemerkt.
  Mooie streven voor November maar ook een moeilijke lijkt me.....hopelijk krijg ik gelijk, zijn ze mooi namelijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan het niet beter verwoorden! Inderdaad waar het vissen om gaat. Helemaal mooi om dit moment met jou te beleven. Thnx bro ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig ik heb precies hetzelde. Op gegeven moment ben ik er ook klaar mee. Dan ga ik weer heerlijk achter de snoeken aan. Het blijft toch altijd weer spannend als je dobber weer onder gaat. Of een goeie beuk op je hengel en er hangt uit het niets weer een mooie vis aan. Gewoon weer simpel vissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klopt Gauke, lekker actief ook... Ik vis nooit statisch met dood aas, dat vind ik saai. Vandaag een hele goede dag gehad, één van mijn voornemens in de laatste alinea is gelukt! Echt tof! Dinsdag een verslagje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De targets zijn gezet, ben benieuwd naar het resultaat. Er zijn veel 'moetjes', maar idd vissen is er zeker één van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Statisch weleens geprobeerd maar ik werd er inderdaad niet gelukkig van. Een driftend dobbertje is meer mijn ding. Of gewoon lekker gooien met jerkbaits.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beetje een late reactie, maar hier moet ik Tsak toch even feliciteren! Tsak wat een bak! Gefeliciteerd! :)

  Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen