Pagina's

dinsdag 7 januari 2014

Tot dan! Of tot later...

Ik ben er ‘even’ uit! Altijd prettig om zo’n blog-loze periode in te lassen. Op 1 maart ben ik er weer. Of niet… Lees voort!



Het bloggen staat me opeens een beetje tegen. Waar ik voorheen niet kon wachten om mijn avonturen te delen met de rest van de wereld, lijk ik dat gevoel een beetje kwijt te zijn. Mijn laatste verslagen zijn dan ook vlak en zonder veel diepgang. Dat vind ik vervelend, dat wil ik niet. Het aantal reacties houdt ook niet over. Ik ben natuurlijk ‘oude tijden’ gewend, maar toen was ik zowat de enige blogger. Tijden veranderen, dat begrijp ik ook wel. Maar ja, als tussen de 350 en 1100 unieke IP’s mijn verslagen doorklikken en er zijn 5 reacties waarvan twee van mijzelf… Dan vraag ik mij terecht af; ‘is dit het wel waard?’ Want vergis je niet, bloggen kost tijd en moeite! 

Uiteindelijk wil ik gewoon vissen. En ik deel graag mijn verhaaltjes. Dat doe ik in diverse magazines en dat levert ook nog eens geld op. Niet veel, maar ik kan er wel mijn blog van betalen. Op dat blog plaats ik gratis verhaaltjes. Dat is behalve goedkoop ook nog eens niet heel duur! Ik laat mij uitbetalen in reacties. Lelijke reacties, mooie reacties. Dat maakt eigenlijk niet uit hoewel de laatste mijn voorkeur genieten. Toen ik De Peuteraar doodverklaarde had ik misschien beter bij dat standpunt kunnen blijven, ik ben immers geen Boeddhist en geloof dientengevolge dus niet in reïncarnatie. 

As we speak heb ik 4 (!!!) vrijwilligersbanen die mij veel voldoening maar geen enkele financiële genoegdoening schenken. En de rekeningen blijven komen. Dat kennen we allemaal. Dit alles in ogenschouw nemende, is het raar dat ik overweeg dit blog definitief te stoppen? Kan ik niet beter zieke kinderen blij gaan maken aan de waterkant of mijn tijd spenderen in het trainen en coachen van het voetbal-teampje van mijn Grote Kleine man dan een blog bij te houden? Keuzes dus. Je zou het zelfs een dilemma kunnen noemen. Ik noem het in ieder geval wel zo. 

Ik draai er niet omheen. Dat heb ik nooit gedaan en daar ga ik nu dan ook niet mee beginnen. Dat heb ik nooit gedaan sinds ik online ben en dat maakt mij onderscheidend met de rest van bloggend sportvissend Nederland. Is dat een steekje? Ja! Dat is een steekje! Ik word af en toe onpasselijk van het lauwe gelul dat alleen maar bandbreedte kost en feitelijk niets bijdraagt. Maar goed, dat vind ik en ik ben sowieso van huis uit een enorme seikerd! 

Op 1 maart, en geen dag eerder, besluit ik of ik verder het www ga vervuilen of dat ik het stokje overdraag aan de tot nu toe nog weinig talentvolle jongere garde. Wat ik in ieder geval wel heel zeker weet is dat, mocht ik doorgaan, ik geen slappe opsommingsverslagen meer ga plaatsen. Alleen maar inhoud, gevoel en beleving want dat is zoals ik vissen ervaar. En met name beleving is een term waar velen zich te pas en te onpas van menen te moeten/mogen bedienen, maar waar ik me geregeld bij afvraag of zij überhaupt wel weten wat het betekent! 

Dus beste vrienden, bedankt voor het lezen en begrijpen van dit ‘verbale windje’ en wellicht tot 1 maart. En anders… Vang een vis! Een grote, een kleine, een mooie, een dikke, het maakt niet uit. Maar geniet er van, iedere keer, elke keer. Met volle teugen, dat ga ik ook doen! Ciao!

38 opmerkingen:

  1. Ik hoop oprecht dat je doorgaat Rolf. Zou de blogs gaan missen. Reacties krijgen op artikelen en blogs is niet meer standaard en neemt overal af. Vergis je niet in het aantal mensen dat leest ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja zal ik reageren op juist dit stukje tekst, ach waarom ook niet ik zou het gvd jammer vinden man !!!
    De rest van mijn mening laat ik achterwegen want dat weet je al.

    Ik zie jou gewoon 1 maart terug met een diepgaand karper avontuur !

    Groetjes Sander

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peut, ik begrijp het wel.
    zodra de voldoening weg ebt moet je stoppen, althans moeten, ik begrijp dat je het zo beleefd.
    ik geef je in iedergeval een welgemeend advies blijf zo genieten van je leven zoals ik van je blog heb genoten.
    zonder corny te doen, tot ziens en misschien spreken we elkaar nog.

    Sergei

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Rolf,

    Je moet uiteraard doen wat goed voelt. Maar weet wel dat voor mij (en ik denk voor velen met mij) jouw blog altijd weer die broodnodige escape is. Als ik zelf geen tijd heb om te vissen en het is weer gigantisch druk op het werk, uitgewoond thuisgekomen en dan even die blog die me meevoert naar die waterkant. Even weg van rapporten, telefoontjes en volle agenda's en even dat gevoel krijgen dat je er zelf bij was... bij dat water en bij die vis. Even onderdompelen in die natuur en in jouw observaties. Da's echt meer dan een stukje tekst lezen, het is close to fishing itself.

    Ik hoop dus nog lang met je mee te mogen gaan langs die waterkant...

    Hartelijke groet,
    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ga op je gevoel af. Maar goed, dat hoef ik jou zeker niet te vertellen. Je beleving was uitermate prettig om te lezen en was mooi dat je dat met ons lezers wilde delen. Nu, aan jou om je beleving te beleven. Met of zonder Natvlees. Natvlees zal er zeker nog vele malen door je handen glibberen. Het gaat me nu wel een abonnement van De Karperwereld kosten, vriend! Daar zijn jou stukjes nu net even te mooi voor en zal ze voor geen goud willen missen! Succes met alles wat je nog gaat doen! Met stille hoop;Tot 1 maart!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. it's the final countdown.
    wat je ook beslist, ik kijk ernaar uit.
    dat deze ijskoude winter je mag beglijden in je weishijd enzo ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Standaard lees ik je verslagen en vind het leuk om dit ook te volgen. Pittig uitgesproken meningen zorgen, tenminste bij mij, soms enige terughoudendheid om te reageren. Wellicht of waarschijnlijk weet je dat ik ook een blog bijhoudt en hier veel plezier aan beleef. Met name voor mezelf omdat ik de avonturen opnieuw beleef en voor mijn gevoel dus meer dan vlakke verhaaltjes opdis. Dus na het lezen van bovenstaand stukje ben ik benieuwd of je mij onder de 'nog weinig tallentvolle jongere garde' schaart. Reacties zijn leuk ben ik het helemaal met je eens, waarom weet ik niet zo goed maar het is een bevestiging dat andere mensen je verhalen ook lezen en in zich opnemen. In het verleden heb ik een enkele reactie van jou gekregen en daar bleef het bij, daarom nogmaals de vraag hoe jij mijn blog waardeert?

    Grtx, FER

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Rolf,

    Zeer regelmatig bezoek ik je blog om te kijken of je weer een mooi avontuur met de rest van de wereld wilt delen. Ik lees deze dan ook met veel plezier. Buiten de foto's gaat het me vooral om je manier van schrijven, om jouw kijk op het vissen en onze maatschappij. Eigenlijk reageer ik vrijwel nooit, omdat we elkaar niet kennen en ik niet zo van het 'online-vriendjes-maken' ben.
    Toch wil ik je naar aanleiding van deze update bedanken voor je schrijfsels. Zoals je zelf al aangeeft zijn er genoeg mensen die Natvlees bezoeken en uitkijken naar een update van jouw hand, maar men is tegenwoordig nu eenmaal meer van het nemen dan van het geven...
    Hierbij dus mijn complimenten en dank voor het delen van jouw belevenissen en respect voor het vele vrijwilligerswerk dat je doet. Zo zouden er meer moeten zijn. Keep on fishing and keep on sharing ;)

    Gr. Mitch

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Elke ochtend als ik wakker word loop ik het rijtje favorieten af op mijn chromepaginaatje.
    Nieuws, sportnieuws, lokaalnieuws en 11 verschillende visblogs.
    Doordat ik zelf niet altijd kan vissen vind ik het heerlijk om de visverhalen van anderen te lezen. Een enkele keer laat ik een reactie achter. Dit bij uitzonderlijk mooie verhalen of vissen. Dat ik dit heel weinig doe ligt aan mijn eigen beperkte fantasie. "mooie vis, lekkere vangst, goed gedaan!" Die reactie's komen zo vaak voorbij dat ik het niet nodig vind om hetzelfde nog eens neer te pleuren. Ik had niet gedacht dat het jou ging om de reacties, anders had ook ik wellicht vaker gereageerd beste Rolf.
    Jammer dat je de motivatie een beetje kwijt bent. Mooi dat je daardoor meer tijd hebt om je vrijwilligers werk uit te voeren.
    Jammer dat je je mede-bloggers degradeert tot de weinig talentvolle jongere garde. Mooi dat je zo veel zelfvertrouwen hebt dat je je zelf beter vind dan de andere bloggers.
    Ik wou dat ik zo veel vertrouwen in mezelf had, maar ja dan had ik wellicht ook mensen om me heen respectloos neergezet als kleine kinderen zonder talent.
    Ik hoop dat je op 1 maart met goede frisse moed je blog weer oppakt maar zo niet dan wens ik je veel plezier in je vrijwilligerswerk toe!
    Blijf ze vangen!
    Peter Bekking

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Frank: We gaan het beleven Frank, voorlopig voelt dit goed!
    @Sander: Wie weet man, wie weet!
    @Sergei: Mijn trouwste reactant! Je hoort of ziet het!
    @Bert: Ja! Maar als de inspiratie er niet meer is en de lust verdwenen... Check mijn laatste verslagen eens bijvoorbeeld 'Kip ik heb je', ik besloot toen om weer eens ouderwets mijn best te doen. Dat lijkt gelukt, maar is het niet. Het is veel te krampachtig en helemaal niet leuk. Dat wil ik voorkomen door even te stoppen, of langer dus, geen idee nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Dres: Haha, als je alleen die derde zin geplaatst had zou ik denken dat ik dood was :) Snel een abo op de KW halen bro`!
    @Seb: Blei dat ik glei! Dat weet jei wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Fer: Toen ik 11 jaar geleden begon met bloggen toen was ik nog veel uitgesprokener. Soms tegen het fundamentalistische aan! Naarmate er meer bezoekers kwamen ben ik milder en milder geworden. Dat was noodzakelijk anders zat ik nu een levenslange straf uit… Ik vond (en vind) het echter wel belangrijk (en leuk) en zelfs nodig om mensen te blijven prikkelen of soms te irriteren. Dat is aan de ene kant een bewuste keuze aan de andere kant is dat mijn schrijfstijl, ik denk er niet over na. Ik zie eigenlijk ook pas wat ik dacht als ik het na lees op het beeldscherm. Ik heb een kolere-hekel aan vlakheid en daarom haal ik ook zo hard uit. Kijk, toen ik begon (dit heb ik al eerder gezegd) was het behoorlijk lastig om een blog te hebben, sjablonen bestonden er niet en dus was het zaak zelf iets te programmeren. Dat zorgde ervoor dat er veel kaf uit beeld bleef. Tegelijkertijd (en nu breng ik een nuance aan! Let op!) betekende dat ook dat mensen die wel degelijk een schrijverstalent hadden maar de kennis van programmeren ontbeerden, niet te lezen waren op het www. Nu kan iedere Jan Doedel binnen 5 minuten een blog maken. En dat gebeurt dan dus ook. Het is m.i. zaak voor de lezer te gaan harken en de ware pareltjes te vinden, want die zijn er wel degelijk. Dat had ik in deze post ook kunnen zeggen. Maar dat heb ik al eerder gedaan en een beetje chargeren kan nooit kwaad, dat houdt mij in ieder geval scherp! Tenslotte, ik ben meer een schrijver dan een lezer. Althans, ik lees graag boeken, maar verhalen op internet lukt mij gewoon niet zo goed. Ik heb het opgegeven. Dat is niet persoonlijk Fer, dat is mijn tekortkoming! 

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je uitgebreide antwoord. Vanwege je 'uitgesproken' mening die ik zeker waardeer, want ook ik heb een broertje dood aan al die mee knikkers en hersenloze types die nooit een mening hebben, heb ik ook mijn vraag gesteld. Temeer ik jou toch wel als een goeroe beschouw op vissersgebied. Eens dat het appeltje eitje is om een blog aan te maken. Of het inhoudelijk wat brengt verschilt inderdaad, dus volg ik over het algemeen via mijn blog de blogs die voor mij iets te melden. Ik zeg, lekker doorgaan. Svp ;-) Grtx, FER

      Verwijderen
  13. @Mitch: Thanks man! Ik doe mijn best. Vang een dikke!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @Peter: Kijk! Ook jij verstaat de kunst van het chargeren zonder nuance. Hehehe, heel goed! Inderdaad de reacties waar jij over rept zijn lief en aardig bedoeld maar lekker inhoudelijk (zoals de jouwe nu) is natuurlijk veel leuker! Het gaat mijn niet louter om de reacties, het gaat ook om de afgenomen lust (of dwang zelfs zoals ik die vroeger ervoer, dan kwam ik binnen en zat ik al te typen voordat ik mijn handen had gewassen!) . Inderdaad, ik vind dat er weinig goede schrijvers zijn onder de jonge garde. Misschien dat ik anders lees of zo. Ik zie wel mooiere foto´s en grotere vissen die ik ooit zal maken of vangen. Maar het gaat mij louter om tekst, ik geil op het alfabet, en dat is gewoon vaak té treurig. Dat zie jij toch vast ook wel? Het klopt dat ik veel vertrouwen heb ik mijn schrijverij’tjes, dat heb ik niet zelf bedacht, dat is mij aangepraat. Ik vind het juist respectloos om tegen iemand te zeggen dat-ie leuk schrijft terwijl het bagger is! Iedereen heeft een talent, het lijkt mij slimmer om daar naar op zoek te gaan dan tijd te verspillen aan iets waar je niets van bakt! Als HR van het VISSEN magazine ontvang ik wekelijks verhalen van jonge gasten die min of meer eisen dat hun stuk wordt geplaatst. De redenatie is dan vaak ‘mijn moeder vind dat ik leuk schrijf’, nou beste vriend, dat bepaal ik wel! Zonder dollen, je wilt niet weten wat een meuk er langskomt. En iedere keer weer adviseer ik zo’n jongen wat beter kan, waar hij op moet letten, dat kost mij een hoop tijd. Maar sommigen pakken dat op en blijken dan toch iets bijzonders te hebben. De meesten reageren overigens nooit meer. Anyway, nu heb je nog 10 vaste visblogs, ook leuk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beste Rolf,
    Ook ik ben een onbekende. Zo'n stille lezer die z'n eigen ding doet. Liefst groot water, weg van de meute en ontdekken maar. Heel vaak halstarrig je kop stoten en maar zelden een pot met goud. Navenant vormt dat ook je consumptiegedrag qua publicaties. Sowieso is het gros van de scribenten niet om te hachelen - taalvaardige onbenullen zonder onderscheidende inhoud. Ik heb dan ook geen enkele interesse in de lulligheid troef verhaaltjes van man met genaamd vlees uit een plaatselijke pisput. 40 Pond uit watertje a, b of c is mijns inziens dan ook alleen interessant als gesublimeerd afrukmateriaal voor pornografische hunkeraars. Of je moet natuurlijk een oogje hebben voor de betreffende stek...
    Tsja, echte beleving dan, hoe houd je dat fris. Met vissen niet zo moeilijk, gewoon knalhard je kop blijven stoten en de pareltjes koesteren. Schrijven is echter een ander verhaal - bijna wekelijks met verwondering terugkijken op de zoveelste sessie is geen sinecure. Lijkt mij ook verdomd lastig om dat in die frequentie te moeten presteren zonder sleets te worden en af te glijden naar het bedenkelijke niveau van de gemiddelde (met name) karperboeketreeksauteur. En dan ben je uiteraard zelf je grootste criticaster...
    Frequentie omlaag dus, maar niet uit beeld svp; er is al zo veel middelmaat. En zou het geen verdomd goed idee zijn om een literair 'Hard Gras' achtige aanpak te kiezen? Kunnen de mannen met een echte pen niet eens een echte leesbare, verdwaalbare, onontkoombare, onomkeerbare belevingsformule (online of offline) ontwikkelen? Hebben we het beste onder één dak. Maar wel met een ferme ballotage svp!
    Lekker makkelijk he, dit soort reacties van de beste stuurlui...
    Groet, het ga je goed.
    Jean Paul Ditmarsch

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste Rolf,

    Als je begint te vinden dat je de enige uitgesproken blogger in Nederland bent en de jongere garde in zijn geheel weinig talentvol noemt, wordt het inderdaad tijd dat je een paar maanden (minimaal) rust neemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @ Jean Paul: Wil je met me trouwen? ;)
    @ Pieter: Dus je noemt me een wijs man die verstandige besluiten neemt? Haha, thanks! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Rolf: Ehh, nee. Maar biertje drinken en voor de vuist weg brainstormen over een literaire opzet kan wel. Jean Paul

      Verwijderen
  18. Hey Rolf,

    Ook ik lees altijd met veel plezier je blog en ik zelf (nostalgische Shakespeare molens) denk ook wel eens waar doe ik het voor maar als ze een schroefje missen of wat dan ook dan proberen ze je wel altijd te bereiken.
    Soms is het inderdaad waar doe ik het voor maar het blijft uiteindelijk ook een uitlaatklep voor je vissessies .
    Denk er goed over na en hopelijk blijf je lekker schrijven en met je maat Boudewijn samen aan de waterkant vertoeven.

    Groet Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  19. hallootje rolf,
    ik zal het geseik en je scherpe pen missen als je ermee kapt.
    ik begrijp het wel;zonder inspiratie geen goeie blog en platte verhaaltjes zijn er zat.
    ik ben het met J.P. Ditmarsch eens:liever minder vaak en goed als helemaal niet!!!
    wat je ook beslist weet dat je gelijkgestemden je schrijfsels blijven volgen.

    groet,pATRICK

    ps ik krijg het wat rottig m'n bek uit maar je weet wel wat er bedoeld wordt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. @Marcel: Ja echt hè!? Zo had ik er nog niet eens over nagedacht! Als ik onverhoopt opeens vis vang een tijdje, dan krijg ik inderdaad van allerlei verzoeken van mensen of ze een keer mee mogen. Deze week ook al weer drie keer. Wel leuk, maar eerlijk gezegd ga ik liever alleen of met een mattie op pad. Vissen gaat sowieso door, ik word waarschijnlijk begraven in een leefnet onder een berg tijgernoten! No worries! Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Rolf,

    Zeer pittig verwoord (met name voor de mensen die de oude Peuteraar tijd niet kennen), maar als ik me in jou verplaats begrijp ik het (denk ik) wel. Doe ‘gewoon’ alles wat je wilt en dus even niet Natvlezen. Tuurlijk zal ik je verhalen op Natvlees missen als je stopt, maar de wereld vergaat niet. Zo nuchter kijk ik er wel tegenaan. Bovendien blijft er altijd wel ergens iets van je te lezen. Nu ik dit zo benoem… wat dacht je van een tweede boek? Even niet meedoen met het digitale wereldje. Even voor jezelf werken aan een mooi schrijfproject. Zomaar een idee. Geniet en doe je ding Rolf! Doe ik ook! Tot ziens, waar dan ook…

    Groet,

    Koen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Rolf,

    Tijd niet gezien, maar heb je tot mijn vreugde een tijdje terug op deze plek weer weten te vinden.
    Zou echt jammer zijn als jij zou stoppen om het Weird Wide Web te bestoken met je vis-spinsels en aanverwante zaken.
    Er zijn er maar weinig die mij hardop kunnen laten lachen achter het beeldscherm. Jij kan dat!

    Anyway, doe wat je moet doen. Doe je toch wel.

    Vriendelijke groet,
    Hans J.
    Nieuwkoop

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Rolf,

    Zoveel anonieme unieke bezoekers geven wel aan dat je goed bezig bent. Je legt de lat graag hoog voor je zelf maar niet elk schrijfsel kan even briljant, geestig of vernieuwend geschreven zijn. Zelf heb ik ook een blog en er staan ook artikelen tussen die voor de buitenstaander gewoon ruk zijn. Ik heb het blog vooral voor me zelf als een soort van digitaal visdagboek waar ik met plezier kan terugkijken op oude vangsten. Misschien ook leuk voor mijn zoontjes later als ze analfabeet af zijn. Alles beter dan alleen maar een spreadsheet met gortdroge cijfers per jaar, ook al kan dat leerzaam zijn. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet. En als dat weg is bij het genereren van dit blog dan ga ik je in elk geval missen.

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  24. @Koen: Zeer pittig, maar zoals je zelf al zegt, vergeleken met 'toen' niet erg opzienbarend. En je advies? Daar ben ik al een tijdje mee bezig broer... Maar dan voor kinderen, die begrijpen mij vaak het best! ;)
    @Hans: Klopt Hans, ik ben een eigenwijze flikker! Even herpakken, dat gaat het best door afstand te nemen en de boel te overzien, dat doe ik nu dus. Meer niet.
    @Frank: Zo is het bij mij ook ooit begonnen Frank, een oranje online dagboek. Dat gevonden werd. Dat wat deed met de mensen, positief of negatief, onbevangen was ik, maar ieder jaar minder. Misschien stom om opnieuw te beginnen? Ik weet het niet, oprecht niet. En ja, dat laatste wat je zegt is feitelijk de kern, ik heb er op dit moment geen plezier meer in. Dus las ik een pauze in. Op 1 maart weten we (ik dus ook) meer. Ciao!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Beste Rolf,

    Sinds zo een beetje augustus 2012 volg ik je blog. Alle verhalen heb ik gelezen en soms reageer ik. Jij reageert trouwens nooit op mijn blog (wel op facebook ;) ). Ach ja misschien ben ik in jouw ogen dan wel een van de weinig talentvolle jong garde. Ik weet het niet. Bloggen doe ik nu sinds november 2012 en herken wel het een en ander wat je schrijft. Het is ALTIJD leuk als iemand reageert en dat doen er misschien wel te weinig. Maar ja...het is vrijblijvend. Ik schrijf puur voor mijzelf om mijn logboek uit te breiden. Daarbij vind ik het leuk als anderen meelezen en een reactie achter laten. Soms krijg ik ook een email van een lezer en ook dat is leuk. Die interactie met mensen en (pen)vissers voegt wat toe aan mijn visserij. Luc de Baets schrijft in zijn boek de dunne lijn dat hij al zijn vriendschappen dankt aan de visserij. Dit is voor mij (nog) niet van toepassing maar ik snap wat hij bedoeld. Er zijn meerdere bloggers welke een soort diepgang in hun blogs missen en het repeterend vinden worden. Vissen is natuurlijk ook in zekere zin repeterend en daarmee een blog soms ook. Is dit erg? Ik vind van niet. Er is altijd wat aan toe te voegen waardoor een verhaal apart wordt. En als het een "sleur" begint te worden dan kan je altijd je visserij aanpassen en dat doe jij volgens mij ook.
    Daarom geniet ik altijd van jouw verhalen. Ik heb ze dan ook regelmatig voorgelezen aan collega's en familie, of ze dat nou wilden of niet. Ze zijn vaak geschreven zoals ik het zelf ook zie maar misschien niet zou kunnen verwoorden. Verhalen zoals "ik verbaas me" , "Voorgevangen vis" , "Voorbij de vlakte", staan in mijn geheugen gegrift! Daarnaast de zinnen, soms zo simpel maar mooi geformuleerd, zoals: "Dat het leven van een visser niet over rozen gaat, daar waren we het al langer over eens. Het gaat immers door brandnetels en bramenstruiken". Geniaal Rolf. Dit soort teksten zou ik dan ook oprecht gaan missen als je niet meer schrijft. Misschien als het gevoel van moeten er uit gaat, dat dan de zin van bloggen weer hersteld.

    Ciao

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Niet mauwen. Gewoon doortypen. We leven in een tijdperk dat op een button drukken, met daarop een duim omhoog, aangeeft dat we iets waarderen. Druk , druk , druk zijn we zogenaamd met z'n allen. Genoeg tijd om een schrijfsel te kunnen lezen maar een concentratieboog van een jong kind als we inhoudelijk mogen reageren. Ik ook hoor. Heel soms weet ik de boog te rekken. Ciao ciao en succes met whatever je gaat doen. Dave

    BeantwoordenVerwijderen
  27. mannnnnnnnnnnnn doe je ding en geniet van het leven ( lang zal ze leven ouwe pik) vergeet je matties niet we zien mekaar weer snel en zekers aan de wallen ? kant hahhah om een paar glibbers te scoren en mooi bij kleppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. @Jean Paul: Maar dan wel met een hengel er bij! Lijkt me iets voor het voorjaar...
    @Michael: Vat het niet persoonlijk op, ik ben meer een schrijver dan een lezer zoals ik ergens hierboven ook al stelde. Generaliseren doe ik graag, het wekt namelijk bij zowat eenieder een instant emotie op. Goed of slecht, dat maakt niet uit. Het blijft wel scherp en dus niet vlak, dat is wat ik beoog en daarvoor moet ik, althans volgens mijzelf, wel eens de botte bijl op het toetsenbord laten vallen... ;) Thanks voor je aardige woorden! Ik ging bijna blozen bij dat stukje over 'voorlezen'... :))
    @Dave: Ok man, spijker op de kop, Facebook is prachtig, te makkelijk bijna, het gaat wel een beetje ten koste van het bloggen. Bij mij zeker ook.
    @Gerard: Glibbers scoren is altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Beste Rolf,

    Ik las je al met heel veel plezier toen je nog peuterde, en ook nu lees ik je bijna dagelijks. Ik vond het echt een gemis toen de peuteraar ter ziele ging maar snapte het wel. Desondanks volgde ik je verhalen en eigenlijk je leven op de voet. Wat je ook doet, het is aan ons om dat te respecteren. Weet in ieder geval dat ik zeer waardeer wie en hoe je in elkaar steekt. Vorig jaar zag ik je me veel bezieling rondhuppelen op het eiland van maurik waar je het peuterfonds aan het promoten was. Op exact dezelfde enthousiaste wijze als waarop je al die heerlijke verhalen hebt geschreven. Neen een wijs besluit, dank voor heel veel leesplezier, vang ze, en blijf genieten!!
    Met hartelijke groet,
    Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Beste Rolf,

    Allereerst.. sorry, sorry voor dat ik al jaren meegeniet van je avonturen zonder iets van me te laten horen.
    Soms komt er wel een reactie in me boven, maar ik berutte me altijd met de gedachte dat je genoeg reactie's kreeg van je vaste gabbers.
    Daarmee was ik dus bang dat mijn reactie verloren zou gaan en weinig toe zou voegen.

    Maar als ik eerlijk ben dan volg ik jou en boudewijn nu dik een jaar, maar stiekem heb ik toch al je eerdere berichten ook teruggelezen.
    Je humor, je leermomenten, je frustratie, ik geniet ervan en herken veel in mezelf. Als we in dezelfde omgeving hadden geleefd dan waren we zekers vrienden geweest
    Jouw beleving is een aparte, en je kunt het nog mooi omschrijven ook. chapeau.

    Dus wat wil ik nu zeggen?
    Gewoon weer lekker gaan bloggen vanaf maart, dan zal ik zo op zn tijd eens kijken of ik je blog van wat scherpe brabantse repliek kan voorzien.

    Want ik als felle anti-facebook persona kan bijna nergens anders meer terecht

    en nogmaals sorry

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hoi Rolf,
    Ga alsjeblieft door man!! Die paar authentieke, oprechte en kleurrijke figuren (zie ook Boustails), wil ik echt niet missen...zucht...
    Martin Mooijman

    BeantwoordenVerwijderen
  32. @Richard: Mooi verwoord, dankjewel! :)
    @Mark: Haha, sorry hoeft niet man, ik moet gewoon bij mezelf ten rade gaan. Tot maart of tot later!
    @Martin: We shall see (famous last words...)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hier ook een stille genieter die nu eens een hart onder de riem probeert te steken.
    Hopelijk ga je lekker door met schrijven want het leest altijd heerlijk weg.
    Ben benieuwd naar 1 maart.
    Grt Harm

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Rolf,
    Een herkenbaar gevoel wat je nu hebt en hebt beschreven. Soms is de drive er gewoon niet en dan zijn de verhalen niet zoals je ze eigenlijk wilt hebben. De motivatie vliegt weg en je staat voor een keuze, doorgaan of stoppen? Een middenweg, die kennen we niet want dat is half werk.
    De laatste tijd ben ik niet veel aanwezig geweest hier, maar dat is meer doordat een gebrek aan tijd en andere activiteiten de motivatie tot vissen hebben verdrongen. En als je weinig vist, dan boeien die sites je ook niet veel.

    Wel wil ik even kwijt dat ik altijd genoten heb van je verhalen, vaak scherp en ongenuanceerd, gewoon eerlijk en uit jouw ogen gezien. Het zou leuk zijn als je doorgaat, maar dan moet je zelf volledig achter die keuze staan en de motivatie er voor hebben. En weet je het op 1 maart nog niet zeker? Dan kijk je toch op 2 januari 2015 weer? (ja 1 januari mag je overslaan na een goede oud&nieuw feest ;) )

    Het ga je goed, en wellicht tot ziens op het www (1 maart, 2 januari or any other time) of aan de waterkant!

    Gegroet uit het noorden des Lands,
    Hylke

    BeantwoordenVerwijderen
  35. neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ben je ff niet in de gelegenheid om alles op het internet te volgen lees ik dit hier boven .Doe dit je lezers niet aan mannnnnnn dat kannnnn niet .:) kijk wij zijn niet de genenen die jou zeggen wat je doen moet maar IK zou het jammer vinden als je niet meer terug kwam.Maargoed ik spreek je weer snel hopelijk ergens aan de waterkant ergens in den landen.

    Gerard van Ewijk

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Nou, blijf dan maar weg. Maar niet de Heintje Davids uit gaan hangen!

    Hanz

    BeantwoordenVerwijderen