Pagina's

zondag 2 maart 2014

Hop, hop, hop!

Brughoppen in het Centrum van Amsterdam, of vlak aan de rand, lijkt een passie binnen mijn visserij te worden die de bovenhand gaat voeren. Op dit moment is mijn chronisch tijdgebrek ook zeer zeker debet aan het feit dat ik vaker korte sessies in de buurt van huis doe dan dat ik er op uit trek, uren in de auto zitten kan ik me helaas voorlopig niet permitteren. Vandaag waren er twee bruggen aan de beurt...


Ik bevoer twee bruggen en Sander bevoert twee bruggen. We hebben afgesproken dat we elkaar op de hoogte houden en af en toe uitnodigen om elkaars brug te bevissen. Zo ook vandaag, eerst eentje van Sander voor een paar uurtjes, daarna één van mij. Grote, kleine man gaat voor de gezelligheid mee om de feestvreugde te vergroten.

Onderwijl kan ik vertellen dat mijn jaar tot nu bijzonder voorspoedig is verlopen. Het doodazen ging erg goed en ik wist zelfs een paar ware buffels van snoeken te vangen. Het karperen kwam wat tragr op gang, maar gaat sinds vorig weekend ook weer lekker. Dat was het weekend dat ik samen met Tsak in 2,5 uur tijd drie vissen wist te haken waaronder één gruwelijk mooie grachtenspiegel die niet te beschrijven valt. Ik ga die vis in één van de aankomende edities van Dé Karperwereld publiceren. Die vis is zo mooi dat in feite mijn jaar al goed is...

Enfin, als Sander ons op komt halen gaan we eerst naar zijn beste brug. Mijn rigjes voorzie ik van een brokje Instant8, de ene krijgt een plastic maiskorrel ter versiering, de andere een halve gaypink-popup met een neusbrekende knoflookflavour. Terwijl Ran zich vermaakt van het eerst voeren van duiven met boiliekruim en vervolgens die vieze dingen probeert te vangen, drinken Sander en ik een bakkie en filosoferen over wat er komen gaat. Een volschubleder? Een half blinde graskarper van 52 pond? Een Koi met twee koppen? Of wellicht Vondeltje? Mijn hengel trekt krom en voordat de vis op gang kan komen hang ik al in de ijzers. Pats! Uurtje in en drillen maar, zo hoort het! Even later mag het net onder een felle rakker.

Een uitzet-edelschub, mijn eerste ooit!

Het is een edelschub en wat een mooie vis is het zeg. De kans is groot dat ik 'm zelf heb uitgezet. Ik zal eens aan Joris vragen of hij de jaargang kan achterhalen. Gezien het gewicht (3,9 kg) denk ik dat dit een vis uit 2011 is, misschien 2012. Anyway, we blanken nog een zonnig uurtje door en verkassen dan naar mijn topbrug!

Onderweg scoren we een paar koude biertjes voor de grote mannen en een fles cola voor die kleine gast. Hij blijft alles maar leuk vinden, ik ben gezegend met zo'n makkelijk kind! Mijn topbrug blijkt minder top dan gehoopt vandaag. Was het vorig weekend nog zweten geblazen, nu staan we stomweg twee uur te wachten op iets dat nooit komen gaat. En dus gooien we de handdoek in de ring en wat voer in het water. We komen terug!

Sinds 7 januari is er weinig veranderd in mijn situatie, sterker nog, ik heb het drukker dan ooit tevoren. De 'sabbatical' was echter een goed besluit. Ik heb het bloggen nauwelijks gemist, de reacties wel, en dan vooral de inhoudelijke. Ik begrijp ook wel dat inhoudelijk reageren niet altijd makkelijk is, maar het zijn wel de krenten in de pap voor menig blogger en dus ook voor mij. Het gaat niet om een zucht naar erkenning, als je dat denkt dan ken je me niet erg goed, het gaat meer om een blijk van waardering. Ik ben tegenwoordig ontzettend actief op Facebook, maar bemerk me iedere keer weer dat dat medium toch wel erg vlak is, alhoewel ik met mijn volgers en reactanten zeker niet klagen mag! Dussssss.... Ik ben er weer, ik ga niet alles meer plaatsen, ik ga niet meer vier keer in de week iets online zetten. Mijn streven is één update per week, neem me niet kwalijk als het er een keer twee worden... Ik zeg: 'Rock on en dril zacht!'

15 opmerkingen:

 1. Blij om te horen Rolf !!!
  Haha en wat begon je deze bericht weer lekker ! :)
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te horen dat je iig nog door gaat.
  Gezien deze winter zal de karpers flink hebben doorgegeten wat dit jaar misschien hoge verwachtingen kan scheppen, maar ach als het maar mooi is, niet persé de vis maar alles er om heen.
  Lekker je ding doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Rolf,

  Blij weer te horen en te zien dat je blijft bloggen , het is vaak het standaard rondje lang de blogs die interessant zijn en er de verhalen van te lezen.
  Dus rustig aan succes met de koi met de 2 koppen wat die vind ik dan erg gaaf om te ontmoeten.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inhoudelijke reactie of vraag eigenlijk. Wat is het verschil tussen een edelschub en boerentuinschubkarper?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed om te zien dat het voorlopig wel natjes blijft op natvlees.nl. Plezier voorop en kwaliteit boven kwantiteit ;)
  Zo zie je maar weer dat er altijd wat moois te beleven valt in donw-town Mokum! T blijft toch een mooie mysterie die grillige grachten. Dan heb je drie runs in 2,5 uur tijd en dan heb je weer uren geen piepje. Een plaatje van een edelschub!!! Cheers bro!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow ja... wat kijkt die Rannie-boy toch happy! Die ouwe ook wel een beetje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super verslag rolf . Kan niet wachten op de volgende
  Gr rob

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Edelschub in galop! Goed om je weer te lezen gap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi nieuws, mijn waardering heb je al jaren. Gaat zeker blijven, en ik beloof mezelf om vaker een reactie te schrijven. Het hoeft tenslotte niet helemaal van 1 kant te komen. Veel plezier bij alles wat je doet en veel succes met je nieuwe bedrijfje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat je toch nog terug bent gekomen, als het ware de verloren zoon..terug bij de brug en niet daaronder..
  dat kan ik wel waarderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi weer Rolf. Volgens mij heb je ondanks de drukte wel meer rust ...

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb jaren op TotalFishing Co Sielhorst gevolgd, standaard op vrijdag rond een uur of 11 een nieuwe verhaal over zijn jacht op megasnoek of karper. Ook de stukken die gingen over libelle's en de weken waarin niets werd gevangen waren de moeite waard, gewoon omdat het ging over beleving, over plannen en dromen en soms over succes of teleurstelling.

  Blijf jij aub nu en dan wat plaatsen, leuke verhalen over beleving, grote plannen, dromen en over genieten, dan blijf ik zeker regelmatig lezen. Bedankt!

  Ate

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi om te zien dat je 'terug' bent :) Ben erg benieuwd naar de spiegel, zie 'm over een tijdje wel verschijnen.
  Succes met de vangsten en geniet ervan!

  Gr. Mitch

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Sander: Ik begin altijd lekker...
  @Sergei: Ik doe lekker mijn ding...
  @Marcel, Thanks Marcel, hopelijk kan ik aan je verwachtingen voldoen...
  @FER: Check de hoge rug, typisch voor een edelschub...
  @Tsak: We bennen d'r weer broodje! ;)
  @Rob: Wel Rob, die staat er inmiddels op... Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Dres: Thanks ouwe...
  @Richard: Binnenkort meer nieuws over bedrijfje, wordt leuheuk!!!!
  @Michael: Haha, nee zeker niet meer rust, lees nieuwe verslag maar...
  @Ate: Wel Ate, er staat weer een stukkie beleving online!
  @Mitch: Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen