Pagina's

vrijdag 22 augustus 2014

Rock on!

NatVlees een beetje aan uitdrogen, het is een soort van ‘Beef Jerky’ aan het worden. De reden? Ik heb het een beetje druk, daarover later meer, eerst terug naar de basis. Wordt er nog gehengeld? Ja, er wordt nog gehengeld. Minder vaak als voorheen, maar grappig genoeg ben ik efficiënter bezig dan ooit tevoren…
 

Viste ik voorheen minimaal vier keer in de week een korte sessie, nu is dat maximaal twee. Dat heeft behalve te maken met het feit dat ik dus druk ben, ook met het gegeven dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n zomervisser ben. Nooit geweest eigenlijk. Warm weer en een blakerend zonnetje weerhoudt mij ervan me naar de waterkant te begeven. Geef mij maar nattigheid en een tochtig windje. Maar ja, helemaal niet vissen kan natuurlijk niet! Ik heb buitengewoon mooie vissen gevangen, daarvan plaats ik veelal een korte preview op Facebook. Omdat ik een deel van mijn brood met die vissen moet verdienen, bewaar ik de ‘hele’ foto meestal voor bijvoorbeeld Dé Karperwereld. Dat vind ik best moeilijk, de actualiteit is er dan wel een beetje af en vooral die eerste, euforische emotie is lastig te verwoorden twee weken na de vangst van een big. Dit verslagje gaat over een oude semi-rijen, deze zet ik hier neer. Toch maar wel… Let’s rock!
 
Het is pisweer, dikke druppels vallen op mijn pet als ik mij afgelopen woensdag om 23.00 uur naar de beoogde plek sleep. Als ik de tas, de hengels en de mat in het natte gras laat vallen, stopt het met regenen. Dat stemt mij goedmoedig. De binnenste twee lagen van mijn kleren zijn nat van het zweet, de buitenste twee van de regen. De volgende keer misschien een vijfde laagje aantrekken? Ik ben snel, altijd al geweest, binnen no-time liggen drie hengels in, staat het tentje en zegt het blikje bier ‘pssssst’. Ik ben er klaar voor. Terwijl ik langzaam opdroog, geniet ik van het weidse uitzicht en van het feit dat ik eens een keer niet in dat kleffe, vermaledijde waadpak zit.
 
Ik vang die nacht twee vissen, een schub van net geen twintig pond die ik ongekiekt terugzet, en een prachtige ouwe semi-rijen. Van zo’n vis kan ik echt genieten, met 11,2 kilo misschien geen beuker, maar check die staart, check dat patroon! Karakter noemen ze dat, althans in de kringen waar ik verkeer. De rest van de nacht slaap ik maar half, het is ook niks voor mij dat geneuzel in een tentje. Maar ja, het was of dit, of niet vissen. Niet zeuren dus.
 
LOL!
 
Om 8.00 uur word ik wreed gewekt door een idiote fluiter. Op mijn sokken sprint (sjok) ik naar de kermende stok, maak contact en verlies contact! De 55/00 lijn is dwars doormidden. Cleancut. Hoewel ik safer dan safe vis, ben ik er toch best ziek van. Niet voor mezelf, meer voor de vis. Een broodje kaas en een halve liter koffie later en mijn darmen komen op gang. De brandnetels staan volgend jaar extra hoog, is wat ik je brom…
 
Mijn leven is druk, mijn leven is leuk. Voor de mensen die geen Facebook hebben… Kijk eens op ROTS outdoor, dan weet je direct wat ik nu weer aan het doen ben…

9 opmerkingen:

 1. mooie oude strijder rolf ....fons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Rolf! Tja, ik ben ook zo met mijn dingen bezig en heb geen Facebook. Ik was je even kwijt, maar 'k heb gekeken hoor! Lekker bezig met Tsak. Tof! :)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Dres & Fons: Ja, oud ding, mooi door lelijkheid, jammer van die grasspriet... ;)
  @Koen: We komen zo naar Drenthe toe hoor Koen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dier en met een gaaf bekske zoals ik het zo kan, daar houden we van.......
  Dit beessie is een oude strijder maar.nog geen 'beef jerkey'......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Driedubbel en dwars verdiend bro! Nu zie ik hoe lelijk mooi die beuker is. Aan die vinnen te zien heeft ie je flink uitgelaten denk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lelijk?! Oud, zeker. Lekker, ja die Bruine Brom Beren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je zeker dat je deze niet van Ran gejat hebt, dat hij 'm ff binnenhaalde terwijl jij je onbetamelijk gedroeg tussen de brandnetels...? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Sergei: Hoor net van Joris dat het naar alle waarschijnlijkheid een 'wilde spiegel' betreft, extra leuk!
  @Tsak: Jij bent lelijk! ;) Rock on...
  @FER: Echt lekker, doe mij maar zo'n ding elke week, ben ik blij...
  @Seb: Ran? Wie/wat is dat dan? ;)

  BeantwoordenVerwijderen