Pagina's

vrijdag 9 september 2016

P'log: Haar...

Mijn haar is kort, hooguit 1 cm lang. Ik heb gekozen voor een natuurlijke kleur, of beter, een combinatie van kleuren; van diepgrijs tot witzilver. Ik smeer mijn haar in met allerlei liquids. Te vaak wordt de functie van haren onderschat, hooguit wordt er over de lengte gerept, nooit over de mogelijkheid tot flavouren, kleuren en dippen. Dat is jammer, want uiteindelijk betekent de juiste keuze op het goede moment het verschil tussen scoren en roemloos blanken.

Ik ken haar. Ik ken haar beter dan menigeen kan bevroeden en zelfs meer dan ik mezelf durf toe te geven. Soepel, stijf, rechtopstaand of versierd met ringetjes en kraaltjes. Dikke haren, dunne haren, vettig of dun, ik ken haar. Haar dien je te stylen, ieder jaargetijde verdient een andere aanpak, in de zomer lang en lonkend, in de winter kort en agressief. Wil je stinkend naar slijm thuis komen na een avondje met je stok op pad te zijn geweest, dan dient je haar in orde te zijn. Het devies in deze luidt dan ook; doe nooit en te nimmer concessies wanneer het op je haar aankomt! 

Je kan het ook kaal aanpakken, dat lijkt tegenwoordig de trend; een ringetje op de steel of iets van nylon om de schacht, daar prik je dan weer balletje op om de aantrekkingskracht te verhogen om smachtende, dikke lippen te verleiden. Allemaal  mooi en aardig, ik ben ‘oldskool’ en voorstander van kort haar, niet te lang, nooit te lang, maar juist lang genoeg om het natuurlijk te houden met als ultiem doel; prikken! Er moet meer geprikt worden! 

Ga je op pad om te scoren, op zoek naar een dik zwijn, een lang loeder of wellicht iets met welvingen? Zorg er dan voor dat je haar in orde is. Je haar kan het verschil maken tussen deceptie en succes, je hebt het geheel zelf in de hand en je kan iemand anders dan jezelf de schuld geven wanneer het fout loopt. Succes en knip voorzichtig!

3 opmerkingen:

  1. ik heb haar, of in elk geval heb ik haar gehad, lang voordat jij aan haar begon maar ik ben blij dat jij haar hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hehe over haar, schacht en prikken. Hij is weer als vanouds!

    BeantwoordenVerwijderen