Pagina's

woensdag 27 juni 2012

Drie op een rij...

Jongens. Het gaat een beetje hard met vissen. Ik vis zo vaak dat het ondoenlijk is om van iedere sessie een verslag te plaatsen. Als ik nou af en toe nog 's wist te blanken... Dat zou het leven alvast wat makkelijker maken. Maar dat lukt me niet. Ik vang steeds één vis. Deze keer drie sessies in één update. Alledrie in de Varkensbaai.

maandag 25 juni 2012

Fatties op de mat!

Ik heb nog nooit een visverslag mogen schrijven met zo’n hoog spekgehalte. Graag nodig ik je uit om door te klikken en te lezen wat Boudewijn en mij onlangs is overkomen. Check ook zeker het toffe filmpje van deze en eerdere sessies op de website van Boudewijn.


vrijdag 22 juni 2012

Harde kabbels...

De Zoete Zee trekt mij. Ik ben verliefd geraakt op de horizon, de brede rietkragen, het ongerepte. Dat laatste duurt niet lang meer, de laatste restjes vergeten land worden in dit drukke land in no-time omgetoverd tot natuurgebied, voorzien van wandelpaden, steigers en bordjes met wat wel en niet mag. Tot het echt gecultiveerd is, of beter, naar de gevoegelijke kloten is geholpen, blijf ik zo af en toe gewoon keihard genieten. Vlees verder voor een fotorijk verslag...


donderdag 21 juni 2012

Zagerij de Kwezel

Ik loop langs een rietkraag. Het water zie ik niet maar weet dat het vlakbij is. Ik hoor eenden snateren en koeten plonzen. Een hoentje rent over het water. Ik zie het water niet maar weet dat het er is. Een stap te ver naar rechts, ik zie het water niet maar voel het nu wel. Een natte voet. De tas op mijn rug wordt alsmaar zwaarder, rechtevenredig met mijn afnemende humeur.

woensdag 20 juni 2012

Boy from the hood...

Soms is het gewoon lekker om even superkort te gaan hengelen. Gewoon een uurtje, of nog korter. Greep ik voorheen dan meestal naar de baarshengel, tegenwoordig spring ik op de scooter met twee afstandstokjes. Het lijkt een hele ondernemening voor zo'n korte sessie maar dat is het eigenlijk helemaal niet.


zondag 17 juni 2012

Varkensbaai, sessie 2

De tweede sessie in de Varkensbaai. Een ieniemienie-sessie van twee uur. Zal het ons Cubaanse taferelen opleveren? Of hebben we misgegokt en was de twintiger van de eerste sessie slechts een passant? Lees verder en weet het!
 

vrijdag 15 juni 2012

Varkensbaai, introductie...

De afgelopen week heb ik in een rollercoaster van emoties doorgebracht. Van pure euforie tot diepe droefenis. De uitvaart van At waarbij ik in een kerk bijna 300 man mocht toespreken vormde tegelijkertijd het hoogtepunt als wel het dieptepunt. Daarnaast was er afgelopen donderdag alweer het 18e evenement van het PeuterFonds, deze keer in Voorst. Maandag of dinsdag kan je hiervan een verslag verwachten op de site van het PeuterFonds.
 

maandag 11 juni 2012

Statisch struinen...

Ik moet en zal een vis vangen. En daarvoor heb ik zes uur de tijd. Het formaat interesseert me niet. Het water waar het geval uit moet komen wel. Het moet groot zijn. Het moet verrassingen bevatten. En dus ga ik naar het water waar Ole onlangs die mooie spiegel ving. Ik ga statisch struinen, twee uurtjes hier, twee uurtjes daar. Dat moet werken. Het werkt.
 

vrijdag 8 juni 2012

At

Mijn vriend is dood. Ik huil. At is mijn vriend en hij is dood. At was zo groot, zo sterk, zo lief, zo eerlijk, zo oprecht. Bij At was er geen sprake van of hij 50, 60 of 70 zou worden. At zou iedereen overleven. Als iemand het verdiende om onsterfelijk te zijn, dan was het At. Ik heb op ‘m gescholden, ik heb met ‘m gegierd. Maar altijd was het echt en oprecht, nooit geen toneelstukje, nooit niet eerlijk. En nu issie dood.
 
 
At, ik mis je. En als het mijn tijd is dan zoek ik je op, regel jij hengels, ik neem wel boilies mee. Tot dan ouwe reus! Irene, Joyce en Kelly; wees sterk, wees trots!

donderdag 7 juni 2012

Gruwelijk mooi!

Ik ben toe aan een horizon. Eventjes wat anders dan de Lijkengang. Ik hunker naar de Zoete Zee maar dat is logistiek niet handig voor een paar uurtjes hengelen. En dus kies ik voor een ander water waar de overkant met het blote oog maar amper zichtbaar is. Tenminste, met de kwaliteiten van mijn ogen dan.
 

woensdag 6 juni 2012

7 seconde-vis...

Het regent en het miezert. Buienradar voorspelt wijs: ‘In de ochtend regen, daarna buien’… Het deert mij niet, ik moet vissen. Het is half zes als ik op mijn scooter stap en de 980 meter naar de Lijkengang race. Een bizarre sessie ligt mij in het verschiet.
 

maandag 4 juni 2012

Man o man!

Het kan verkeren. Als Nederland vrij heeft, zit ik te werken. En andersom is dat gelukkig ook vaak genoeg waar. Gisteren, zondag, mocht ik bijna 10 uur naar het scherm staren om de laatste correcties uit te voeren voor de volgende editie van VISSEN magazine. Ik leef een beetje in een omgekeerde wereld lijkt het wel. Ook wat vissen betreft. Lees door en beleef de waanzinnige sessie van vanochtend met me mee.
 

zaterdag 2 juni 2012

De veganist in mij...

Ik ben er klaar mee! Dat hele huishoudelijke en administratieve geneuzel waarmee de mensheid en met name de overheid mij mee bezig denkt te moeten houden. Ik ben er klaar mee voor nu. Ik bepaal lekker zelf wel wat ik doe. Ik heb niemand nodig om te vertellen wat ik moet doen. Ik ben geen verveler, ik kom eerder tijd te kort. Er mot gevist worden! Hard, vaak en nog harder! Geen geseik! En zo geschiedde. Huil even met me mee….